2018. április 19., csütörtök
Emma

Budapest VIII.kerület

Klubbezárást követelnek Józsefvárosban

A rendőrség is kiszállt már a józsefvárosi Auróra utca 9–11. alatt működő szórakozóhelyre, de a helyzet nem oldódott meg: a drogfogyasztók, az italozók és a továbbra is működő klub szemetelő vendégei zavarják a környék lakóit.

Nem értik a józsefvárosiak, hogyan működhet nyíltan olyan szórakozóhely, amelyről bebizonyosodott, hogy vendégei a helyszínen fogyasztanak drogot. Az Auróra utca 9–11. alatt működő Auróra Klubra régóta panaszkodnak a lakosok. Amint arról a police.hu is beszámolt, a rendőrség június 10-én razziát tartott a helyszínen, tizenöt drogfogyasztót állított elő és nagy mennyiségű kábítószert foglalt le. A klub azonban továbbra is nyitva tart, a környékbeliek pedig fel vannak háborodva.


Italozás és szemetelés is zavarja a környékbelieket (képünk illusztráció) (fotó: Sáfár Tibor)

Egy civil szervezet, a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület közleményt adott ki, amelyben a hely bezárását követelik. „Az állandó hajnalig tartó zajongás és mulatozás, a kábítószert és alkoholt fogyasztók randalírozása, az általuk hagyott kosz és szemét szinte élhetetlenné tette a környezetet. (…) Nem engedhetik, hogy olyan hely működjön Józsefvárosban, ahol mindenki által ismert tény az állandó kábítószer-fogyasztás. Aludni szeretnénk végre éjszaka, és nem kulturálatlan, hajnalig üvöltöző renitenseket hallgatni. Ők csak randalírozni járnak ide, de nekünk ez az otthonunk” – írják.

Drogokat is lefoglalt a rendőrség, de a klub tovább működik (képünk illusztráció)

Az önkormányzat nemrég új rendeletcsomagot fogadott el, amelynek egyik célja a közrend tovább javítása. A körzet képviselője, Dudás Istvánné elmondta, már keresik annak a lehetőségét, hogy önkormányzati eszközökkel miként lehetne fellépni a probléma megoldása érdekében.


– Van olyan környéken élő, aki felháborodva keresett fel a razzia után azzal, hogy számára érthetetlen, hogy miután drogbirtoklásért állítottak elő embereket az Aurórában, a hely még mindig akadálytalanul működhet, tovább zavarva az éjszakai pihenést. A lakosok egyértelműen a hely bezárását követelik – fogalmazott a képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Zana József: Kirobbanó formában vagyok, jöhet az önálló est

  Zana József: Kirobbanó formában vagyok, jöhet az önálló est

  Április 20-án a József Attila Művelődési Központban rendezik meg a ” Zana nélkül mit érek én” című zenés estet, ahol Zana József Dékány Saroltával,Koós Jánossal, Karda Beával és Körmendi Péter és kisegyüttesével együtt lép majd színpadra.

 • Jelen Tamás: Zugló jobbat érdemel!

  Jelen Tamás: Zugló jobbat érdemel!

  Dr. Jelen Tamás, a FIDESZ zuglói választókerületi elnöke, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje szerint Zuglóban a Fidesz által vezetett négyéves időszak kivételével hiányzott az átgondolt, koncepciózus városépítészet.

 • Visszalépett a nőverő

  Visszalépett a nőverő

  – Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz – fogalmazott Hollik István, Belváros-Lipótváros kormánypárti képviselőjelöltje arra reagálva, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke visszalépett a képviselő-jelöltségtől.