EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Budapest VIII.kerület

Klubbezárást követelnek Józsefvárosban

A rendőrség is kiszállt már a józsefvárosi Auróra utca 9–11. alatt működő szórakozóhelyre, de a helyzet nem oldódott meg: a drogfogyasztók, az italozók és a továbbra is működő klub szemetelő vendégei zavarják a környék lakóit.

Nem értik a józsefvárosiak, hogyan működhet nyíltan olyan szórakozóhely, amelyről bebizonyosodott, hogy vendégei a helyszínen fogyasztanak drogot. Az Auróra utca 9–11. alatt működő Auróra Klubra régóta panaszkodnak a lakosok. Amint arról a police.hu is beszámolt, a rendőrség június 10-én razziát tartott a helyszínen, tizenöt drogfogyasztót állított elő és nagy mennyiségű kábítószert foglalt le. A klub azonban továbbra is nyitva tart, a környékbeliek pedig fel vannak háborodva.


Italozás és szemetelés is zavarja a környékbelieket (képünk illusztráció) (fotó: Sáfár Tibor)

Egy civil szervezet, a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület közleményt adott ki, amelyben a hely bezárását követelik. „Az állandó hajnalig tartó zajongás és mulatozás, a kábítószert és alkoholt fogyasztók randalírozása, az általuk hagyott kosz és szemét szinte élhetetlenné tette a környezetet. (…) Nem engedhetik, hogy olyan hely működjön Józsefvárosban, ahol mindenki által ismert tény az állandó kábítószer-fogyasztás. Aludni szeretnénk végre éjszaka, és nem kulturálatlan, hajnalig üvöltöző renitenseket hallgatni. Ők csak randalírozni járnak ide, de nekünk ez az otthonunk” – írják.

Drogokat is lefoglalt a rendőrség, de a klub tovább működik (képünk illusztráció)

Az önkormányzat nemrég új rendeletcsomagot fogadott el, amelynek egyik célja a közrend tovább javítása. A körzet képviselője, Dudás Istvánné elmondta, már keresik annak a lehetőségét, hogy önkormányzati eszközökkel miként lehetne fellépni a probléma megoldása érdekében.


– Van olyan környéken élő, aki felháborodva keresett fel a razzia után azzal, hogy számára érthetetlen, hogy miután drogbirtoklásért állítottak elő embereket az Aurórában, a hely még mindig akadálytalanul működhet, tovább zavarva az éjszakai pihenést. A lakosok egyértelműen a hely bezárását követelik – fogalmazott a képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.