2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Székesfehérvár

Koncertek a megújult püspökkertben

Június elején megnyílt a székesfehérvári Püspöki Palota kertje a nyári időszakra. Az idei évtől kulturális eseményeknek, koncerteknek is helyet ad a Püspökség megújult kertje.

A Püspökkerti koncertek elnevezésű programban elsőként a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI növendékeinek hangversenyét rendezték meg. A diákok Kodály, Bach és Brahms műveit szólaltatták meg hegedűn, oboán és fuvolán. Közreműködött Vasvári Tamás tanár.


Az Adventi Udvar mintájára júniusban is lesz lehetőség a nagyközönség számára, hogy felkeresse a Püspökség udvarát a Püspökkerti koncertek elnevezésű program alkalmával – hangzott el.

Az Adventi Udvar mintájára júniusban is lesz lehetőség a nagyközönség számára, hogy felkeresse a Püspökség udvarát a Püspökkerti koncertek elnevezésű program alkalmával Fotó: K. Mátyás Bertalan

Székesfehérvár belvárosának egyik ékessége a Püspöki Palota. Az épület a történelmi belvárosban, a Városház téren található. Az épület 1780–1801 között épült empire stílusban, de a copf stílus jegyei is
megtalálhatók rajta. Könyvtára körülbelül 40 ezer kötetet számlál a középkori kódexekkel és ősnyomtatványokkal. A palota a Szent István királynak a Szentföldre vezető zarándokútja melletti Nagyboldogasszony-bazilika helyén áll.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.