2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Székesfehérvár

Koncertek a megújult püspökkertben

Június elején megnyílt a székesfehérvári Püspöki Palota kertje a nyári időszakra. Az idei évtől kulturális eseményeknek, koncerteknek is helyet ad a Püspökség megújult kertje.

A Püspökkerti koncertek elnevezésű programban elsőként a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI növendékeinek hangversenyét rendezték meg. A diákok Kodály, Bach és Brahms műveit szólaltatták meg hegedűn, oboán és fuvolán. Közreműködött Vasvári Tamás tanár.


Az Adventi Udvar mintájára júniusban is lesz lehetőség a nagyközönség számára, hogy felkeresse a Püspökség udvarát a Püspökkerti koncertek elnevezésű program alkalmával – hangzott el.

Az Adventi Udvar mintájára júniusban is lesz lehetőség a nagyközönség számára, hogy felkeresse a Püspökség udvarát a Püspökkerti koncertek elnevezésű program alkalmával Fotó: K. Mátyás Bertalan

Székesfehérvár belvárosának egyik ékessége a Püspöki Palota. Az épület a történelmi belvárosban, a Városház téren található. Az épület 1780–1801 között épült empire stílusban, de a copf stílus jegyei is
megtalálhatók rajta. Könyvtára körülbelül 40 ezer kötetet számlál a középkori kódexekkel és ősnyomtatványokkal. A palota a Szent István királynak a Szentföldre vezető zarándokútja melletti Nagyboldogasszony-bazilika helyén áll.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.