2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb Szekszárd

KRESZ-park a Béla téren

Mini KRESZ-parkban gyakorolhatták a közlekedés szabályait a szekszárdi óvódások és általános iskolások múlt héten a Vármegyeháza előtti területen.

Ács Rezső polgármester elmondta, hogy a megyeszékhely közelmúltban elnyert közlekedésbiztonsági díjának köszönhetően valósult meg a rendezvény. Egyrészt szakmai programokat szerveztek, másrészt a gyerekek tudatos közlekedővé nevelésére fordítottak kiemelt figyelmet. Hozzátette, reméli, hogy azok a gyermekek, akik részt vettek ebben a játékos programban, magabiztosabban és tudatosabban közlekednek majd az igazi forgalomban. A pályán, amely valós közlekedési csomópontokat és helyzeteket szimulált, összesen hét szekszárdi óvoda és hat helyi iskola óvodásai, illetve tanulói gyakorolhatták a közlekedést.


A díj elnyerése eredményeként megvalósított programban egy szakmai konferenciát is tartottak, amelynek témája a település közlekedésbiztonsága volt. A rendezvényen többek között a rendőrséggel is egyeztettek a kerékpárutak kialakítása kapcsán arról, hogy miként lehet biztonságosan megváltoztatni a megszokott forgalmi rendet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.