2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Egyéb Szekszárd

KRESZ-park a Béla téren

Mini KRESZ-parkban gyakorolhatták a közlekedés szabályait a szekszárdi óvódások és általános iskolások múlt héten a Vármegyeháza előtti területen.

Ács Rezső polgármester elmondta, hogy a megyeszékhely közelmúltban elnyert közlekedésbiztonsági díjának köszönhetően valósult meg a rendezvény. Egyrészt szakmai programokat szerveztek, másrészt a gyerekek tudatos közlekedővé nevelésére fordítottak kiemelt figyelmet. Hozzátette, reméli, hogy azok a gyermekek, akik részt vettek ebben a játékos programban, magabiztosabban és tudatosabban közlekednek majd az igazi forgalomban. A pályán, amely valós közlekedési csomópontokat és helyzeteket szimulált, összesen hét szekszárdi óvoda és hat helyi iskola óvodásai, illetve tanulói gyakorolhatták a közlekedést.


A díj elnyerése eredményeként megvalósított programban egy szakmai konferenciát is tartottak, amelynek témája a település közlekedésbiztonsága volt. A rendezvényen többek között a rendőrséggel is egyeztettek a kerékpárutak kialakítása kapcsán arról, hogy miként lehet biztonságosan megváltoztatni a megszokott forgalmi rendet.

Kapcsolódó Cikkek