EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szekszárd

KRESZ-park a Béla téren

Mini KRESZ-parkban gyakorolhatták a közlekedés szabályait a szekszárdi óvódások és általános iskolások múlt héten a Vármegyeháza előtti területen.

Ács Rezső polgármester elmondta, hogy a megyeszékhely közelmúltban elnyert közlekedésbiztonsági díjának köszönhetően valósult meg a rendezvény. Egyrészt szakmai programokat szerveztek, másrészt a gyerekek tudatos közlekedővé nevelésére fordítottak kiemelt figyelmet. Hozzátette, reméli, hogy azok a gyermekek, akik részt vettek ebben a játékos programban, magabiztosabban és tudatosabban közlekednek majd az igazi forgalomban. A pályán, amely valós közlekedési csomópontokat és helyzeteket szimulált, összesen hét szekszárdi óvoda és hat helyi iskola óvodásai, illetve tanulói gyakorolhatták a közlekedést.


A díj elnyerése eredményeként megvalósított programban egy szakmai konferenciát is tartottak, amelynek témája a település közlekedésbiztonsága volt. A rendezvényen többek között a rendőrséggel is egyeztettek a kerékpárutak kialakítása kapcsán arról, hogy miként lehet biztonságosan megváltoztatni a megszokott forgalmi rendet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.