EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Lefoglalta a NAV Czeglédyék ledarált iratait

Lefoglalta a ledarált hivatalos iratokat, és Czeglédy Csaba ügyében tanúként hallgatta ki Szarvas Szilvesztert, az Echo Tv Informátor című magazinműsorának felelős szerkesztőjét a NAV. A tévés stáb korábban Szombathelyen, a szocialista politikus cégénél talált ledarált hivatalos papírokat a kukába dobva.

Már az adóhatóság figyelmét is felkeltette az a ledarált irathalmaz, amelyet egy tévés stáb talált múlt hét szerdán Szombathelyen. Mint a Lokál korábban beszámolt róla, a baloldal ügyvédjeként emlegetett Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát két hete helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint egy bonyolult munkaerő-közvetítő bűnszervezet tagjaként hárommilliárdos költségvetési csalásban vett részt. Az Echo Tv Informátor című műsorának stábja június 21-én járt Czeglédy cége, a Human Operator Zrt. szombathelyi székházánál, ahol egy kukában meghökkentő iratokra bukkantak, amelyeket magukkal is vittek.

A ledarált iratok
Forrás: PestiSracok

– A megtalálás után két nappal, még a múlt hét pénteki adás előtt megkeresett engem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy tanúként szeretnének kihallgatni a történtekkel kapcsolatban, és arra is megkértek, hogy hozzam magammal a ledarált iratokat – mondta lapunknak Szarvas Szilveszter, az Echo Tv Informátor című műsorának felelős szerkesztője, aki egyben a PestiSrácok főszerkesztő-helyettese is. Azt is elmondta: hétfőn hallgatták ki a NAV nyomozói, akiknek átadta azokat a bizonyítékokat, amelyeket a múlt héten találtak a kukába dobva a Humán Operátor Zrt. székházánál.


Czeglédy Csaba ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

– A NAV bűnügyi nyomozója megállapította, hogy az apróra darált iratok valóban áfabevallások. A papírok lefoglalásáról jegyzőkönyv is készült. Egyelőre az, hogy szerepel-e valamilyen dátum a papírokon, még nem derült ki – mondta a Lokálnak Szarvas Szilveszter. Hozzátette: az érdekes történetről bővebben az Echo Tv Troll című műsora számol be jövő hét kedden. Czeglédy Csaba, a szombathelyi szocialisták elnöke nem először kerül összetűzésbe a törvénnyel, 2002-ben jogerősen elítélték adócsalásért.

Tegnap kora délután jelentették be, hogy újabb embert vettek őrizetbe a Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás gyanúja miatt indult nyomozás során. Az ügyészség indítványozta a nő előzetes letartóztatását – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme, biztonsága áll – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Európai Bizottság Új megállapodás a fogyasztói érdekekért címen közzétett javaslatának társadalmi vitáján.

 • Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, és folyamatosan fejleszti a viharjelző rendszereket a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

 • A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.