EUR: 326,07 Ft
CHF: 280,57 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb IX.kerület

Lélegeztetőgépet kapott a Heim Pál Gyermekkórház

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány tavaly indított gyűjtést egy új, a meglévőknél korszerűbb lélegeztetőgép megvásárlására. Az akció eredményes volt, hiszen átadták az új életmentő készüléket, melyet egyéni és céges adakozásokból és az MVM Partner Zrt. 10 millió forintos támogatásának köszönhetően sikerült megvásárolnia az alapítványnak a kórház javára.

Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Kiss Gabriella, az intenzív osztály vezetője

A főváros gyermekellátásának szűk keresztmetszete a rendkívül súlyos állapotban lévő gyerekek lélegeztetése. Ha ilyen állapotú gyerekhez hívják a mentőket, az egyik első feladat, hogy megtudják, melyik gyermekellátó hely rendelkezik lélegeztetésre szabad kapacitással. A Heim Pál Gyermekkórházban is rendszeresen gondot okozott a berendezés hiánya, ezért a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a múlt év végén gyűjtést indított a lakosság körében, hogy egy új géppel segítsen a kórháznak.
– Felhívásunk meghallgatásra lelt, nagyon sokan, lehetőségeiknek megfelelően küldtek támogatást – mondta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Az orvosi műszerek rendkívül drágák, ezért csaknem elmaradt a siker. Ekkor jelentkezett az MVM Partner Zrt., amely már többször támogatta nagy összegekkel az alapítvány munkáját – tette hozzá az elnök.


Kimutatható segítség

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány hosszú évek óta Magyarország egyik legsikeresebben működő szervezete. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy közkedvelt az adományozók körében, illetve számos esetben pozitív példaként említik a különböző médiumok is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az alapítvány mindig szem előtt tartotta és tartja a gyermekek érdekeit, hiszen a beérkező adományokat teljes egészében a Heim Pál Kórház fejlesztésére fordítja, mely felhasználási területekről kimutatásokat is készít. Ezek mindenki számára elérhetőek. Az alapítvány nagyobb összegeket fordít a kórház épületeinek felújítására, új, korszerűbb műszerek, eszközök beszerzésére és a dolgozók szakmai tudásának fejlesztésére.

A cég 10 millió forinttal segítette a műszer megvásárlását. A lélegeztetőgépet dr. Kiss Gabriella, az intenzív osztály vezetője vette át. Elmondta, rögtön használatba vették és már több gyerek, csecsemő életben tartását segítette. Az átadásra szerették volna az adományozókat is meghívni, de az osztály működését akadályozta volna ilyen nagy tömeg részvétele. Így a legnagyobb adományt adó MVM Partner Zrt. képviselője ismerkedett meg az osztály és benne a lélegeztetőgép feladatával, működésével és a gyerekek gyógyulásával kapcsolatos áldozatos munkával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.