EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Londoni tűzvész: Kiürítenek egy lakóépületet a németországi Wuppertalban tűzbiztonsági okok miatt

Kiürítenek egy lakóépületet a németországi Wuppertalban, mert külső burkolata hasonló anyagból készült, mint a gyúlékony szigetelés miatt leégett londoni Grenfell Toweré – közölte kedden az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi város vezetése.

A 11 emeletes épület környékét a rendőrség lezárta, a lakókat délután kezdték evakuálni. Buszokkal szállítják el őket az önkormányzat által biztosított lakásokba. Az épület szigetelését elbontják, utána a lakók visszatérhetnek otthonukba. A munkálatok hetekig tarthatnak.


Helyi sajtójelentések szerint a londoni tűzvész nyomán indított vizsgálat kimutatta, hogy a 68 lakásos társasház szigetelése gyúlékony, nincsen tűzjelző berendezés, és a szűk folyosók és balkonok miatt tűz esetén hamar elboríthatja a füst a menekülési útvonalakat.

Wuppertalban még nagyjából 70 épületet vizsgálnak meg. A városvezetés arra számít, hogy megfelelnek a tűzbiztonsági követelményeknek, így több embert már nem kell kiköltöztetni.


Az észak-londoni Camden kerületben épült Greenfell Towerben egy zárlatos hűtőszekrény okozott tűzet. A 24 emeletes toronyház a tűzveszélyes hő- és esőszigetelés miatt teljesen kiégett, 79 ember meghalt. A június 14-én történt tragédia után Camdenben több száz lakásból kiköltöztették a lakókat, mert kiderült, hogy lakóépületeiket ugyanolyan külső burkolóelemekkel látták el, amilyenek a kiégett toronyházon voltak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Helyhatósági választásokat tartanak Szlovéniában

    Helyhatósági választásokat tartanak Szlovéniában

    Helyhatósági választásokat tartanak vasárnap Szlovéniában; elemzők szerint kevesebb mint fél évvel az általános választások után a szavazás képet adhat a belpolitikai hangulat változásairól, de az eredmények valószínűleg nem fogják pontosan tükrözni az országban uralkodó politikai légkört.

  • Új választás vagy népszavazás jöhet Nagy-Britanniában

    Új választás vagy népszavazás jöhet Nagy-Britanniában

    Nem biztos, hogy meglesz a brit parlamentben a Brexitről szóló EU-brit megállapodás elfogadásához szükséges többség, akkor pedig választás vagy népszavazás jöhet – erről beszélt Gálik Zoltán egyetemi docens az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.