EUR: 312,62 Ft
CHF: 261,01 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Magyarország szintet lép a gyorsforgalmi úthálózat kiépítettsége terén

Magyarország 2022-ig szintet lép a gyorsforgalmi úthálózat kiépítettsége terén és felzárkózik az európai országok középmezőnyébe – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M25-ös autóút megvalósításának alapkőletételi ünnepségén, szerdán Andornaktálya határában.

Homolya Róbert a több mint nettó 21 milliárd forintból megvalósuló beruházás-sorozat jelentőségét méltatva kiemelte, a projekt közvetlen gyorsforgalmi útkapcsolatot teremt a főváros, valamint Eger és térsége között, amely a rövidebb menetidő és a biztonságos közlekedés mellett a térség és a megyeszékhely turizmus- és gazdaságfejlesztésének is új lendületet ad.

Az államtitkár emlékeztetett: a kormány közlekedésfejlesztési terve valamennyi megyeszékhelyet bekapcsolja a gyorsforgalmi úthálózatba. Ennek megvalósítása érdekében két éve 2500 milliárd forintos programot indított, amelynek köszönhetően 2022-ig 900 kilométer új gyorsforgalmi út épül meg – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán Viktor gazdasági modellje Donald Tump amerikai elnök álmát valósítja meg – írta Magyarországgal foglalkozó elemzésében a Bloomberg.

  • Gyárfás blöffel védekezik

    Gyárfás blöffel védekezik

    Bár a nyomozóhatóság a Magyar Idők szerint egy vágatlan, Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele alapján gyanúsítja a volt úszószövetségi elnököt felbujtóként a Fenyő-gyilkossággal, Gyárfás úgy nyilatkozott: éppen ez a hangfelvétel tisztázhatná őt, ezért annak nyilvánosságra hozását szorgalmazza.