2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Sopron

Már őszig tart a SÜH

A Sopron FolkFest tánctalálkozóval kezdődik június 16-án – és őszig tart – a Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) összművészeti fesztivál a leghűségesebb városban, ahol gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket. A Soproni Ünnepi Heteket 1957-ben rendezték meg először.

Azóta évente a nyári idegenforgalmi szezonban kínál különleges művészi produkciókat a városlakóknak, valamint a nagyszámú hazai és külföldi látogatónak. A rendezvénysorozat az elmúlt esztendőkben egyre gazdagodott programokban, így már idén szeptemberig tart. A június 16-ai megnyitót a Fő téren tartják a FolkFest tánctalálkozó keretében. A házigazda soproni táncegyüttesek mellett a győrújbaráti Csobolyó Táncegyüttes, a dunaszerdahelyi Csallóközi Néptáncegyüttes és táncegyüttes is fellép.


Gazdag programok kínál a SÜH
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A Koncertek a szabadban sorozat jegyében június 25-től vasárnaponként 18 órától a Városi zenepavilon és az Erzsébet-kerti zenepavilon ad helyet a különböző műfajokban játszó együtteseknek.
A Várkerületen szintén lesznek koncertek: júliusban jön Lajkó Félix, Kónyai Tibor és Lilien, illetve a Szénási Group.
Természetesen a kedvelt Tündérfesztivált is megrendezik majd Sopronban június 24-én.
A Liszt teraszon a VOLT Fesztivál ideje alatt zongoramuzsika és mindennap más-más soproni borászat kóstolói várják az érdeklődőket a Liszt Központ épülete előtt.

Lajkó Félix is fellép a SÜH keretében
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Hangversenyek teszik még különlegessé az idei soproni nyarat. Az egyetemen június 23-án Kodály-emlékkoncertet tartanak, másnap pedig a fertőrákosi barlangszínházban Egy kis éji zene címmel Kóczán Péter vezetésével a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjai adnak koncertet Szent Iván éjjelén.
Tárlatokban egyaránt gazdag lesz idén a SÜH: a Munkácsy teremben nyílik június 16-án a VOLT Art csoportos kiállítás, amely egy hónapig látható. A Festőteremben június 21-től Baksai 60 címmel Baksai József festőművész tárlata tekinthető meg.
A szakrális események közül kiemelendő a Mennyek királynéja című Nagyboldogasszony-napi Szűz Mária kiállítás és előadás a Liszt Központban és a Munkácsy teremben augusztus 7. és 21. között.


Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.