EUR: 309,07 Ft
CHF: 284,05 Ft
2017. június 27., kedd
László

Egyéb Sopron

Már őszig tart a SÜH

A Sopron FolkFest tánctalálkozóval kezdődik június 16-án – és őszig tart – a Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) összművészeti fesztivál a leghűségesebb városban, ahol gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket. A Soproni Ünnepi Heteket 1957-ben rendezték meg először.

Azóta évente a nyári idegenforgalmi szezonban kínál különleges művészi produkciókat a városlakóknak, valamint a nagyszámú hazai és külföldi látogatónak. A rendezvénysorozat az elmúlt esztendőkben egyre gazdagodott programokban, így már idén szeptemberig tart. A június 16-ai megnyitót a Fő téren tartják a FolkFest tánctalálkozó keretében. A házigazda soproni táncegyüttesek mellett a győrújbaráti Csobolyó Táncegyüttes, a dunaszerdahelyi Csallóközi Néptáncegyüttes és táncegyüttes is fellép.

Gazdag programok kínál a SÜH
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A Koncertek a szabadban sorozat jegyében június 25-től vasárnaponként 18 órától a Városi zenepavilon és az Erzsébet-kerti zenepavilon ad helyet a különböző műfajokban játszó együtteseknek.
A Várkerületen szintén lesznek koncertek: júliusban jön Lajkó Félix, Kónyai Tibor és Lilien, illetve a Szénási Group.
Természetesen a kedvelt Tündérfesztivált is megrendezik majd Sopronban június 24-én.
A Liszt teraszon a VOLT Fesztivál ideje alatt zongoramuzsika és mindennap más-más soproni borászat kóstolói várják az érdeklődőket a Liszt Központ épülete előtt.

Lajkó Félix is fellép a SÜH keretében
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Hangversenyek teszik még különlegessé az idei soproni nyarat. Az egyetemen június 23-án Kodály-emlékkoncertet tartanak, másnap pedig a fertőrákosi barlangszínházban Egy kis éji zene címmel Kóczán Péter vezetésével a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjai adnak koncertet Szent Iván éjjelén.
Tárlatokban egyaránt gazdag lesz idén a SÜH: a Munkácsy teremben nyílik június 16-án a VOLT Art csoportos kiállítás, amely egy hónapig látható. A Festőteremben június 21-től Baksai 60 címmel Baksai József festőművész tárlata tekinthető meg.
A szakrális események közül kiemelendő a Mennyek királynéja című Nagyboldogasszony-napi Szűz Mária kiállítás és előadás a Liszt Központban és a Munkácsy teremben augusztus 7. és 21. között.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bocsánat, ez az igazi Óbudai Nyár!

    Bocsánat, ez az igazi Óbudai Nyár!

    A Lokál Extra III. kerületi mutációja június 22-ei számának 14. oldalára a programajánlóba sajnálatos módon a 2012-es Óbudai Nyár eseményei kerültek be, ezért fordulhatott elő, hogy ott a Benkó Dixieland Band koncertje is szerepel, holott Benkó Sándor időközben elhunyt.

  • Négy százalék alatt a munkanélküliség

    Négy százalék alatt a munkanélküliség

    Komárom-Esztergom megyében 2017 június elejére 3,5 százalékra csökkent az álláskeresők aránya – mondta el a megyei kormányhivatal vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.