2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Sopron

Már őszig tart a SÜH

A Sopron FolkFest tánctalálkozóval kezdődik június 16-án – és őszig tart – a Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) összművészeti fesztivál a leghűségesebb városban, ahol gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket. A Soproni Ünnepi Heteket 1957-ben rendezték meg először.

Azóta évente a nyári idegenforgalmi szezonban kínál különleges művészi produkciókat a városlakóknak, valamint a nagyszámú hazai és külföldi látogatónak. A rendezvénysorozat az elmúlt esztendőkben egyre gazdagodott programokban, így már idén szeptemberig tart. A június 16-ai megnyitót a Fő téren tartják a FolkFest tánctalálkozó keretében. A házigazda soproni táncegyüttesek mellett a győrújbaráti Csobolyó Táncegyüttes, a dunaszerdahelyi Csallóközi Néptáncegyüttes és táncegyüttes is fellép.


Gazdag programok kínál a SÜH
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A Koncertek a szabadban sorozat jegyében június 25-től vasárnaponként 18 órától a Városi zenepavilon és az Erzsébet-kerti zenepavilon ad helyet a különböző műfajokban játszó együtteseknek.
A Várkerületen szintén lesznek koncertek: júliusban jön Lajkó Félix, Kónyai Tibor és Lilien, illetve a Szénási Group.
Természetesen a kedvelt Tündérfesztivált is megrendezik majd Sopronban június 24-én.
A Liszt teraszon a VOLT Fesztivál ideje alatt zongoramuzsika és mindennap más-más soproni borászat kóstolói várják az érdeklődőket a Liszt Központ épülete előtt.

Lajkó Félix is fellép a SÜH keretében
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Hangversenyek teszik még különlegessé az idei soproni nyarat. Az egyetemen június 23-án Kodály-emlékkoncertet tartanak, másnap pedig a fertőrákosi barlangszínházban Egy kis éji zene címmel Kóczán Péter vezetésével a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjai adnak koncertet Szent Iván éjjelén.
Tárlatokban egyaránt gazdag lesz idén a SÜH: a Munkácsy teremben nyílik június 16-án a VOLT Art csoportos kiállítás, amely egy hónapig látható. A Festőteremben június 21-től Baksai 60 címmel Baksai József festőművész tárlata tekinthető meg.
A szakrális események közül kiemelendő a Mennyek királynéja című Nagyboldogasszony-napi Szűz Mária kiállítás és előadás a Liszt Központban és a Munkácsy teremben augusztus 7. és 21. között.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.