2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Mayweather megverekszik McGregorral

Több hónapnyi üzengetés és huzavona után sikerült összehozni az évtized bokszmérkőzését, amelynek két főszereplője Floyd Mayweather és Conor McGregor lesz. A gálamérkőzést augusztus 26-án, Las Vegasban rendezik.

A hírről először a Yahoo! Sports számolt be, nem sokkal később pedig a ketrecharcosok is megerősítették közösségi oldalaikon. „Hivatalos” – így kommentálta az eseményeket Mayweather, és McGregor sem vitte túlzásba, csak annyit írt, hogy „lesz mérkőzés”.


Az ír származású ketrecharcos már május közepén elkötelezte magát a mérkőzésre, onnantól kezdve pedig csak Mayweatherrel kellett megállapodni. A súlycsoportoktól és szervezetektől függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott Floyd Mayweather 2015-ben veretlenül, 49 győzelemmel vonult vissza. A 40 éves amerikai hat profi szervezetnél – közte a négy legnagyobbnál – is világbajnok lett, ráadásul több súlycsoportban. Amennyiben az amerikai győz a ketrecharcos ellen, 50-0-s mérleggel ő lehet az első ökölvívó, aki eléri ezt a mutatót.

A 28 éves McGregort sem kell félteni, ugyanis az UFC egyik legkiválóbb harcosának tekintik, nem véletlenül, hiszen 24 mérkőzéséből 21-et megnyert, 18-at kiütéssel.

Az egyeztetések a meccsről már több mint egy éve tartanak, mindkét fél 100 millió dolláros fizetést kért. Most egyik menedzsment sem árulta el a megállapodás pénzügyi részleteit az újságíróknak, de jelezték, hogy elégedettek.  Hozzáértők szerint Mayweather megkaphatja a 100 millió dollárt, McGregor pénzét 80 millióra becsülik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Valverde az egekig magasztalja Messit

  Valverde az egekig magasztalja Messit

  Mint tudjuk az FC Barcelona 5-0-ra legyőzte a Betis csapatát a hétvégén, a meccs után pedig a katalánok edzője, Ernesto Valverde mondott a szép szavakat Lionel Messire.

 • Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Hazai pályán mutatkozhat be Georges Leekens szövetségi kapitány, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal és Skóciával játszik felkészülési mérkőzést márciusban.

 • Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Bár semmilyen sportszakmai múlttal nem rendelkezett, a váci futball aranykora fűződik Iványi Károly nevéhez. Az egykori váci elnök a magyar futballal foglalkozó mifocink.com új riportsorozatában  beszélt arról, hogyan alakult ki a váci aranycsapat, mennyiből csináltak bajnokcsapatot, mennyit kerestek a játékosok, hogyan élte meg, hogy tíz sikeres év után lényegében puccsal leváltották, mit érzett, amikor utána mindenféle szerencselovagok tönkretették azt, amit ő és kollégái  megpróbáltak  felépíteni.