EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Salgótarján

Megkezdődött a dolgozók kifizetése

Az elmaradt bérek rendezéseként első körben több mint 121 millió forintot fizetnek ki 359 munkavállalónak – tájékoztatta a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője az MTI-t.

A múlt héten végre örülhettek a Palóc Nagyker által üzemeltetett volt CBA-üzletekben dolgozók: a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya megkezdte az elmaradt bérek kifizetését az állami bérgarancia-alapból. Erről Tamási Ildikó főosztályvezető az MTI-nek elmondta: a felszámoló június 9-én terjesztette elő a bérgarancia-támogatás iránti kérelmét a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának a 359 alkalmazott elmaradt munkabérének rendezése érdekében. A kérelemben 121 millió 525 ezer 182 forintos támogatási igényt jeleztek. Hozzátette: a kormányhivatal meghozta a támogató határozatot, a múlt héten pedig intézkedtek a támogatás kiutalásáról. Elmondta, a törvény szerint a nettó járandóságot közvetlenül a munkavállalók kapják. Az igényelt támogatás az elmaradt bértartozás első része; a felmondások lebonyolítása, a végkielégítések számfejtése után – újabb igénylést követően – a kormányhivatalnak ismét lesz lehetősége támogatást nyújtani a bérgarancia-alapból tette hozzá a főosztályvezető.


fotó: www.nmkh.hu
A Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődje után most a felszámolás van folyamatban, amely lehetőséget teremetett arra, hogy az állam segítse ki a pórul járt dolgozókat

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.