EUR: 308,01 Ft
CHF: 265,86 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

Megkezdődött a terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi pere

A hazai stábok mellett külföldi adók is jelen vannak a Szegedi Ítélőtáblán, ahol immár másodfokon folytatódik ma Ahmed H. pere. A férfit tavaly novemberben 10 év fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék, terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése miatt.

A 39 éves szír férfit a röszkei zavargások után három nappal Győrben fogták el. Ahmed H. azt állította, hogy társaival az átdobált tárgyakat kívánta összeszedni. Azt is kiabálta a röszkei határtámadás során, hogy „ha tíz percen belül nem jön tolmács, bedöntjük a kordont és megtámadjuk a rendőröket”. – írja a hirado.hu. A Soros György által támogatott Krétakör és Migszol demonstrált az elsőfokú ítélet után.

A Szegedi Ítélőtábla fellebbviteli tanácsa most arról fog dönteni, hogy valóban terrorcselekmény történt-e 2015-ben. A vádlottat egyébként Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere védi már.

A Fidesz értékelése szerint a Soros-szervezetek, Brüsszel és a szocialisták nyíltan egy terrorista oldalára álltak.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ezt arra hivatkozva jelentette ki, hogy – mint mondta – az elmúlt hetekben valóságos kampány folyt a röszkei zavargások egyik kulcsszereplője, Ahmed H. kiszabadításáért.

Ahmed H terrorizmus migráns tárgyalás

Kapcsolódó Cikkek

  • Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében

    Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében

    Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében, 2010-hez képest nem nőtt a túlsúlyos és elhízott gyerekek száma – mondta Kovács Viktória, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) táplálkozástudományi szakreferense az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

  • A magyar írók mindig a szabadságharcok élvonalában küzdöttek

    A magyar írók mindig a szabadságharcok élvonalában küzdöttek

    A magyar írók mindig is ott küzdöttek a szabadságért, függetlenségért vívott harcok élvonalában – emlékeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Magyar Írószövetség székházának udvarán az 1956-os és a Gérecz Attila-emléktábla megkoszorúzása előtt.