2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Belföld

Megkezdődött a terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi pere

A hazai stábok mellett külföldi adók is jelen vannak a Szegedi Ítélőtáblán, ahol immár másodfokon folytatódik ma Ahmed H. pere. A férfit tavaly novemberben 10 év fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék, terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése miatt.

A 39 éves szír férfit a röszkei zavargások után három nappal Győrben fogták el. Ahmed H. azt állította, hogy társaival az átdobált tárgyakat kívánta összeszedni. Azt is kiabálta a röszkei határtámadás során, hogy „ha tíz percen belül nem jön tolmács, bedöntjük a kordont és megtámadjuk a rendőröket”. – írja a hirado.hu. A Soros György által támogatott Krétakör és Migszol demonstrált az elsőfokú ítélet után.


A Szegedi Ítélőtábla fellebbviteli tanácsa most arról fog dönteni, hogy valóban terrorcselekmény történt-e 2015-ben. A vádlottat egyébként Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere védi már.

A Fidesz értékelése szerint a Soros-szervezetek, Brüsszel és a szocialisták nyíltan egy terrorista oldalára álltak.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ezt arra hivatkozva jelentette ki, hogy – mint mondta – az elmúlt hetekben valóságos kampány folyt a röszkei zavargások egyik kulcsszereplője, Ahmed H. kiszabadításáért.

Ahmed H terrorizmus migráns tárgyalás

Kapcsolódó Cikkek

 • 30 százalékkal nőhetnek a bérek

  30 százalékkal nőhetnek a bérek

  Vajon mi lehet a jelenlegi magyar gazdaságpolitika sikerének kulcsa? Miben működik másként az Orbán-kormány, mint elődei. György László: Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója című legújabb kötete ezekre az érdekes kérdésekre is választ ad.

 • Soros kottájából játszik az LMP

  Soros kottájából játszik az LMP

  A Lehet Más a Politika a korábbinál sokkal vehemensebben, agresszívabban támadja a Fidesz-kormányt, miközben Soros György bevándorláspárti tőzsdespekuláns hazai tevékenységének kommentálásától tartózkodnak – írja az origo.

 • Újabb jobbikos hangfelvétel került elő, amin erőszakról és sterilizálásról beszélnek

  Újabb jobbikos hangfelvétel került elő, amin erőszakról és sterilizálásról beszélnek

  Újabb jobbikos hangfelvétel került elő a Szent Korona Rádió „archívumából” – írja a Magyar Idők. A 2010. decemberi és 2011. januári felvételeken Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője, Toroczkai László, a párt jelenlegi országos alelnöke és a tiszavasvári jobbikos vezetésű önkormányzat által foglalkoztatott Zagyva György Gyula beszélnek úgy a cigányokról, mintha nem is emberek lennének.