EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,78 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Megtámadta a rab az egyik börtönőrt, akár 15 évre is számíthat tettéért

Hivatalos személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ellen a 27 éves, jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen, aki még tavaly februárban a Fővárosi Büntetés-végrehatjási Intézetben, a zárkájában rátámadt két börtönőrre – tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vádirat szerint 2016. február 16-án reggel a körletfelügyelők létszám- és biztonsági ellenőrzést tartottak az intézetben, de a vádlott az előírásokkal ellentétben nem öltözött fel és továbbra is az ágyában feküdt. Az egyik őrmester utasította őt a házirend betartására, ám ekkor a rab szitkozódva felugrott az ágyról, kiabálni kezdett és verekedésre szólította fel a felügyelőt. Az őrmester utasította a zárka ajtajában álló vádlottat, hogy lépjen vissza a helyiségbe, különben kényszerítőeszközt kell alkalmaznia vele szemben. A vádlott azonban ennek ellenére megindult a felügyelő irányába.


Ekkor érkezett a körletbe egy főtörzsőrmester, aki szintén arra utasította a rabot, hogy menjen vissza a zárkába. A vádlott azonban szidalmazni kezdte a a felügyelőket, majd felkapott egy támla nélküli fém széket, és azt az őrmester felé dobta, aki a szék elől elhajolt. A vádlott közvetlenül ezután egy másik széket is felvett, amivel a főtörzsőrmester feje irányába ütött. A felügyelő a kezét a fejéhez emelte, így az ütés során a csuklóján sérült meg.

A két felügyelő ezután testi kényszerrel földre vitte a rabot, akit megbilincseltek.


Mivel a vádlott többszörös visszaesőnek számít, akár 15 év szabadságvesztést is kiszabhatnak vele szemben – tette hozzá a főügyész.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.