EUR: 312,18 Ft
CHF: 261,47 Ft
2018. április 24., kedd
György

Belföld Tatabánya

Megújult bölcsőde várja a gyermekeket

Szebb környezetben játszhatnak hamarosan a Tatabányai Egyesített Bölcsődék Székhely Intézményébe járó picik.

A Mártírok útján található bölcsőde 1969-ben nyitotta meg kapuit, azóta ilyen mértékű felújítás nem volt, mint a mostani. Az intézmény jelenleg tíz csoporttal működik, fontos, hogy a sok kisgyermek számára a lehető legjobb körülményeket tudják biztosítani.


Alapvetően a térségi foglalkoztatás szempontjából fontos a bölcsődei hálózat működőképességének biztosítása, hiszen nagyon sokan vannak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy csak az egyik szülő vállaljon munkát. Ahol egy szülő neveli a gyermeket, ott pedig csak akkor van lehetőség munkát vállalni, ha a kicsi gyermeket el tudják helyezni bölcsődében – hangsúlyozta Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője.

A dolgozó szülők pedig nyugodtan hagyhatják a bölcsődében gyermeküket, hiszen szakmailag már eddig is magas volt a színvonal és néhány hét múlva infrastrukturálisan is az lesz.


Egy új magastetőt és külső szigetelést is kap az épület, valamint a csoportszobák is megújulnak, megtörténik a nyílászárók és a padlózat cseréje. A több mint negyvenéves vezetékeket is újrahúzzuk a falakban. A teljes költség 200 millió forint – mondta el a bejáráson a város polgármestere, Schmidt Csaba.

A gyerekek a felújítás ideje alatt természetesen nem tartózkodhatnak a bölcsődében, emelte ki Farkas Tünde intézményvezető.

Most háromhetes nyári zárás van a bölcsődében. Ezt követően július 3-ától az Óvárosi Bölcsődébe költözködünk a gyerekekkel addig, amíg nem jöhetünk vissza – mondta.

Erre várhatóan csak néhány hetet kell várniuk, addigra a szakemberek elkészülnek az átfogó felújítással. A város tervei szerint a következő öt évben az összes többi bölcsőde is megújul, a sorban a következő a Dózsakerti Bölcsőde lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Az elmúlt tíz évben Budapest lett a „filmesek Mekkája.” A legnézettebb francia tévé, a TF1 stábja 12 perces riportban kereste a választ arra, hogy minek köszönhető a magyar főváros vonzereje.

  • Életfogytiglant kapott a túronyi gyilkos

    Életfogytiglant kapott a túronyi gyilkos

    Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék hétfőn nem jogerősen azt a férfit, aki egy fejszével agyonverte a szomszédját 2016 májusában, a baranyai Túronyban – közölte a bíróság a honlapján.