EUR: 324,19 Ft
CHF: 283,46 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XIX.kerület

Megúszhatja az elöntéseket Öreg-Kispest

Többéves huzavona után megépülhet az a 200 méteres csatornaszakasz, amelynek hiánya miatt Öreg-Kispesten nagyobb esőzések idején rendszeresen elönti a víz a lakók otthonait.

A kispest.info tájékoztatása szerint a Nádasdy, Karinthy, Garázs és Fecske utcák környékén élők problémája hamarosan a múlté, hiszen megnyílt a lehetősége annak, hogy a Fővárosi Önkormányzat megépítse a hiányzó kétszáz méteres csatornaszakaszt, amelyet egy jogvita miatt eddig nem tudtak befejezni.


– A megvalósításra vonatkozó közbeszerzési eljárás jelenleg előkészítés alatt áll – közölte a Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája, ahol hozzátették: a 212 méter hosszú szakasz megépítése Kispest kertvárosi részein az intenzív záporok során jelentkező elöntések ellen hatékonyabban véd. Korábban Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a hiányzó szakasz megépítését sürgetve Földesi Gyulával, a Fidesz kispest–pesterzsébeti választókerületi elnökével és György Istvánnal, Budapest kormánymegbízottjával közösen tárgyalt Palkó Györggyel, a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatójával.

Jöhet eső… (fotó: kispest.info)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.