2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XIX.kerület

Megúszhatja az elöntéseket Öreg-Kispest

Többéves huzavona után megépülhet az a 200 méteres csatornaszakasz, amelynek hiánya miatt Öreg-Kispesten nagyobb esőzések idején rendszeresen elönti a víz a lakók otthonait.

A kispest.info tájékoztatása szerint a Nádasdy, Karinthy, Garázs és Fecske utcák környékén élők problémája hamarosan a múlté, hiszen megnyílt a lehetősége annak, hogy a Fővárosi Önkormányzat megépítse a hiányzó kétszáz méteres csatornaszakaszt, amelyet egy jogvita miatt eddig nem tudtak befejezni.


– A megvalósításra vonatkozó közbeszerzési eljárás jelenleg előkészítés alatt áll – közölte a Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája, ahol hozzátették: a 212 méter hosszú szakasz megépítése Kispest kertvárosi részein az intenzív záporok során jelentkező elöntések ellen hatékonyabban véd. Korábban Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a hiányzó szakasz megépítését sürgetve Földesi Gyulával, a Fidesz kispest–pesterzsébeti választókerületi elnökével és György Istvánnal, Budapest kormánymegbízottjával közösen tárgyalt Palkó Györggyel, a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatójával.

Jöhet eső… (fotó: kispest.info)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.