EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XIX.kerület

Megúszhatja az elöntéseket Öreg-Kispest

Többéves huzavona után megépülhet az a 200 méteres csatornaszakasz, amelynek hiánya miatt Öreg-Kispesten nagyobb esőzések idején rendszeresen elönti a víz a lakók otthonait.

A kispest.info tájékoztatása szerint a Nádasdy, Karinthy, Garázs és Fecske utcák környékén élők problémája hamarosan a múlté, hiszen megnyílt a lehetősége annak, hogy a Fővárosi Önkormányzat megépítse a hiányzó kétszáz méteres csatornaszakaszt, amelyet egy jogvita miatt eddig nem tudtak befejezni.


– A megvalósításra vonatkozó közbeszerzési eljárás jelenleg előkészítés alatt áll – közölte a Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája, ahol hozzátették: a 212 méter hosszú szakasz megépítése Kispest kertvárosi részein az intenzív záporok során jelentkező elöntések ellen hatékonyabban véd. Korábban Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a hiányzó szakasz megépítését sürgetve Földesi Gyulával, a Fidesz kispest–pesterzsébeti választókerületi elnökével és György Istvánnal, Budapest kormánymegbízottjával közösen tárgyalt Palkó Györggyel, a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatójával.

Jöhet eső… (fotó: kispest.info)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.