EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Debrecen

Méneshajtás a Hortobágyon

A Hortobágyi Lovasnapok egyik látványos eleme a méneshajtás. A Hortobágyra jellemző pásztorkultúrának, a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, a ma is használt és működő fogatgyűjteménynek a megismertetése és népszerűsítése nemes cél.

A Debrecen alapította hortobágyi ménes több mint 300 éves múltra tekint vissza, így Magyarország legrégebbi ménesei közé tartozik. Ezzel a történelmi örökséggel jól sáfárkodnak, így méltán népszerűsíti Debrecen városa is a nagyszabású rendezvényt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.