EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Debrecen

Méneshajtás a Hortobágyon

A Hortobágyi Lovasnapok egyik látványos eleme a méneshajtás. A Hortobágyra jellemző pásztorkultúrának, a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, a ma is használt és működő fogatgyűjteménynek a megismertetése és népszerűsítése nemes cél.

A Debrecen alapította hortobágyi ménes több mint 300 éves múltra tekint vissza, így Magyarország legrégebbi ménesei közé tartozik. Ezzel a történelmi örökséggel jól sáfárkodnak, így méltán népszerűsíti Debrecen városa is a nagyszabású rendezvényt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.