2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Mérgezte, majd ellátta kollégáit a pécsi fekete angyal

Megdöbbentő részleteket árult el annak a pécsi nővérnek az egyik kolléganője, aki ellen azért indult eljárás, mert folyamatosan mérgezte munkatársait. A kórházi dolgozó lapunknak azt is elárulta: a pécsi fekete angyalként emlegetett nő lelkesen látta el az általa mérgezett munkatársait.

Szándékosan mérgezte kollégáit a Pécsi Tudományegyetem Rét utcai klinikáján egy nővér, majd maga is részt vett az ellátásukban – tudta meg a Lokál. A pécsi fekete angyal már évek óta dolgozott a neurorehabilitációs osztályon, ahol az elmúlt hetekben rejtélyes kór miatt sorra lettek rosszul a szolgálatban lévő ápolók, nővérek és orvosok. Valamennyien szédülésre, hányásra, émelygésre, általános gyengeségre panaszkodtak, emiatt orvosi ellátásra szorultak. A dolgozók eleinte a büfében vásárolt ételre, majd az ivóvízre gyanakodtak. Később az épület szellőzőberendezését is átvizsgálták, hátha az okozta a bajt. Végül kizárásos alapon leszűkítették a kört, így derült ki, hogy mindenki, aki rosszul lett, az osztályon készített mérgezett kávét és teát itta.


– Ezután a kórház vezetői ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. A legrosszabb az volt, hogy az osztály dolgozói bizalmatlanná váltak egymással szemben. Mindenki gyanakodott mindenkire, találgatták, vajon melyikük lehet a fekete angyal. Végül kiderült, a panaszok csak abban a váltásban jelentkeztek, amelyikben 30 éves kolléganőnk dolgozott. Ő sosem lett rosszul, viszont valamennyi súlyosabb mérgezés után lelkesen részt vett a megbetegedett munkatársak ellátásában. Talán így akart több figyelmet, elismerést szerezni – mesélte a Lokálnak egy neve elhallgatását kérő ápolónő.

A pécsi nyomozók az osztály minden dolgozóját kihallgatták, és ők is meglepődtek, hogy a vétkes nővér az első kihallgatása során rögtön sírva fakadt, majd részletes beismerő vallomást tett. Azonnal őrizetbe vették, rabosították. Lapunk úgy tudja, a pécsi fekete angyal rendezett körülmények között él a szüleivel. Egyelőre lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábon védekezhet. Ha bűnösnek találják, akár öt évet is kaphat.


– Védencem megbánta tettét, ellene aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt nyomoz a rendőrség – nyilatkozta a Lokálnak dr. Egerszegi Zoltán, a fekete angyal kirendelt ügyvédje.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy új passzus szerint örök érvényű felajánlást tehetnek az adófizetők az egyházaknak

  Egy új passzus szerint örök érvényű felajánlást tehetnek az adófizetők az egyházaknak

  Egy rövid számsor egyszeri megadásával akár nyugdíjas korukig minden évben pénzhez juttathatják valamelyik egyházat a magyar adófizetők. Erre a személyi jövedelemadó új szabálya ad módot: eszerint az adóhivatal addig folyósítja az érintett adójának egy százalékát a kiválasztott egyháznak, amíg az állampolgár meg nem változtatja a címzettet – írja a Magyar Idők szombati száma.

 • Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

  Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

  Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően – jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

 • Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

  Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

  A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn – a köznyugalmat súlyosan megzavarva – székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.