2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Szolnok

Milliárdokért fejleszt megyénkben az E.ON

Nagyszabású fejlesztésekre készül az E.ON áramszolgáltató Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Erről sajtótájékoztatón számoltak be a nyilvánosságnak.

Mint kiderült: a társaság ebben az évben több mint 2,2 milliárd forintot fordít a megyei hálózat fejlesztésére és karbantartására. A villamos vezetékek cseréje és az egyéb munkák eredményeképp több mint háromszáz projekt valósul meg a szolnoki üzem területén. Ezek közé sorolandóak többek között a Keszeg, a Nagysándor József és a Tószegi úton tervezett beruházások, valamint az Ady Endre úti rekonstrukció, ami a Szolnoki Járási Hivatal költözésével vált szükségessé.


Ilyen fejlesztés keretében indult meg még tavaly a Szolnok Északi 132/11 kV-os alállomás–Szolnok vízmű közötti középfeszültségű kábel cseréje 38,5 millió forintért, ami Szolnok és környéke vízellátásának biztosabbá tételét szolgálja. Az érintett vezetékek cseréjének tervezése az előre meghatározott ütemben halad, a munkálatok befejezése október és december között várható.

Fejér Andor alpolgármester a bejelentéskor azt mondta: „Mindig öröm számunkra, amikor újabb fejlesztések kezdődnek Szolnokon. De nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, amikor elindul egy beruházás a városban. Annak érdekében, hogy ezek a legkisebb fennakadást okozzák a város életében, a polgármesteri hivatal és az E.ON munkatársai összehangoltan, a szükséges munkálatok gyors lebonyolításával végzik el a beruházást, hogy a szolnokiak csak az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg.”

Természetesen a változások nem fogják derült égből villámcsapásként érni a lakosokat, hiszen az E.ON minden – áramszünettel járó – munka előtt írásban tájékoztatja az érintetteket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.