EUR: 325,66 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Szolnok

Milliárdokért fejleszt megyénkben az E.ON

Nagyszabású fejlesztésekre készül az E.ON áramszolgáltató Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Erről sajtótájékoztatón számoltak be a nyilvánosságnak.

Mint kiderült: a társaság ebben az évben több mint 2,2 milliárd forintot fordít a megyei hálózat fejlesztésére és karbantartására. A villamos vezetékek cseréje és az egyéb munkák eredményeképp több mint háromszáz projekt valósul meg a szolnoki üzem területén. Ezek közé sorolandóak többek között a Keszeg, a Nagysándor József és a Tószegi úton tervezett beruházások, valamint az Ady Endre úti rekonstrukció, ami a Szolnoki Járási Hivatal költözésével vált szükségessé.


Ilyen fejlesztés keretében indult meg még tavaly a Szolnok Északi 132/11 kV-os alállomás–Szolnok vízmű közötti középfeszültségű kábel cseréje 38,5 millió forintért, ami Szolnok és környéke vízellátásának biztosabbá tételét szolgálja. Az érintett vezetékek cseréjének tervezése az előre meghatározott ütemben halad, a munkálatok befejezése október és december között várható.

Fejér Andor alpolgármester a bejelentéskor azt mondta: „Mindig öröm számunkra, amikor újabb fejlesztések kezdődnek Szolnokon. De nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, amikor elindul egy beruházás a városban. Annak érdekében, hogy ezek a legkisebb fennakadást okozzák a város életében, a polgármesteri hivatal és az E.ON munkatársai összehangoltan, a szükséges munkálatok gyors lebonyolításával végzik el a beruházást, hogy a szolnokiak csak az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg.”

Természetesen a változások nem fogják derült égből villámcsapásként érni a lakosokat, hiszen az E.ON minden – áramszünettel járó – munka előtt írásban tájékoztatja az érintetteket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.