2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb Szombathely

Mozart és Omega az Iseumi Szabadtéri Játékokon

Opera, rockszimfónia, zongora-előadás és az Experidance produkciója is helyet kapott az Iseumi Szabadtéri Játékok idei repertoárjában. Az előadások az eredeti helyszínen, a közel kétezer éves Isis-szentélyben csendülnek fel.

A 2000 éves Isis-szentélyben csendülnek fel a dallamok Fotó: CSG

Kocsár Balázs Liszt Ferenc-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház nemrég megbízott új főzeneigazgatója dirigálja július 21-én Mozart Szöktetés a szerájból című operáját, melyet Hábetler András rendezésében láthat és hallhat a nagyérdemű. Két évvel ezelőtt hatalmas sikert aratott, ezért most újra fellép az Experidance, július 26-án az Omega-slágerekre épülő Gyöngyhajú lány című produkciót mutatja be. Rá két napra a legnagyobb rockslágerek csendülnek fel szimfonikus hangszerelésben. Augusztus 2-án Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Chopin- és Liszt-klasszikusokat ad elő.


Az előadások este kilenc órakor kezdőnek az Iseumban. A 830 fős lelátóra jegyek a szimfonikusok jegyirodájában válthatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.