2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Szombathely

Mozart és Omega az Iseumi Szabadtéri Játékokon

Opera, rockszimfónia, zongora-előadás és az Experidance produkciója is helyet kapott az Iseumi Szabadtéri Játékok idei repertoárjában. Az előadások az eredeti helyszínen, a közel kétezer éves Isis-szentélyben csendülnek fel.

A 2000 éves Isis-szentélyben csendülnek fel a dallamok Fotó: CSG

Kocsár Balázs Liszt Ferenc-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház nemrég megbízott új főzeneigazgatója dirigálja július 21-én Mozart Szöktetés a szerájból című operáját, melyet Hábetler András rendezésében láthat és hallhat a nagyérdemű. Két évvel ezelőtt hatalmas sikert aratott, ezért most újra fellép az Experidance, július 26-án az Omega-slágerekre épülő Gyöngyhajú lány című produkciót mutatja be. Rá két napra a legnagyobb rockslágerek csendülnek fel szimfonikus hangszerelésben. Augusztus 2-án Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Chopin- és Liszt-klasszikusokat ad elő.


Az előadások este kilenc órakor kezdőnek az Iseumban. A 830 fős lelátóra jegyek a szimfonikusok jegyirodájában válthatók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.