EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Extra

Mundruczót akarja Will Smith

Will Smith rajong a munkáiért, Cannes-ba szinte hazajár, Bradley Cooperrel forgatja következő filmjét, Mihalik Enikő a kedvéért levetkőzött és azt is elárulta, hogy milyen szuperképességet választana magának – Mundruczó Kornél rendezővel beszélgettünk, aki sármosabb mint valaha, nemrég ugyanis 12 kilótól szabadult meg.

 Múlt héten mutatták be Mundruczó Kornél új filmjét, a Jupiter holdját. A moziban csoda történik, a főszereplő fiatal migráns ugyanis képes repülni. Ennek kapcsán kíváncsiak voltunk, hogy vajon a rendező milyen képességgel ruházná fel saját magát.

– Ha lehetne egy szuperképességem, akkor az az lenne, hogy ne féljek soha többé. És mennyire jó lenne, ha másoknak sem kellene. Tudom, hogy ez nem olyan feltűnő képesség, mint a repülés, de a kevésbé látványos dolgokban hiszek. Sokunkban van félelem, bennem például amiatt, hogy egyszer nem csinálhatom azt, amit szeretnék. Félek a szabadságom elvesztésétől. Most olyan kiváltságos helyzetben vagyok, hogy lényegében kompromisszumok nélkül tudok alkotni és már attól boldog lennék, ha ez így maradna. A Jupiter holdja nagyon közel van ahhoz, amit megálmodtam, ebben sincs kompromisszum és remélem ezt mindenkinek érzékeli és tetszeni fog. Egyre kevésbé érdekel a kritika, hisz egyre inkább tudom, hogy mi lesz a reakció. Az aznap megírt kritikák foglalkoztatnak a legkevésbé, mert ezek a filmek nem így “dolgoznak”, megmaradnak benned és akár napokkal-hetekkel később képesek felszínre törni. Azt hiszem ez a mozi annak való, aki szereti a csodát. Sokkal többször találkozunk csodával, mint azt gondolnánk, az ember nagy fordulópontjai előtt mindig bekövetkezik. Nálam ez a Fehér Isten című filmem után volt. Nem akartam már magyar filmet csinálni, mert úgy éreztem, hogy ezzel a mozival elértem amit lehetett, a szakmai csúcsot. De aztán ez változott bennem, éreztem, hogy nekem ezt a repülő fiút is meg kell csinálnom! Gyerekkorom egyik kedvenc regénye Beljajev Repülő ember című könyve volt, ami egy kisfiúról szól, aki a repülés képességével rendelkezik. Milyen csodálatos dolog egy nem emberi képességgel rendelkező lény, micsoda kontrasztot és feszültséget teremt maga körül… – mondta Mundruczó, akinek a szupermodellt, Mihalik Enikőt is sikerült rávennie, hogy szerepeljen a filmben. A szexi híresség bikiniben mutatja meg testét és formás domborulatain hosszan elidőzik a kamera.

Cannes, 2017. május 19.
Mundruczó Kornél rendező a Jupiter holdja című filmje bemutatójának alkalmából tartott fotózáson a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. május 19-én. Az alkotás szerepel a május 28-ig tartó filmes seregszemle versenyprogramjában. (MTI/EPA/Ian Langsdon)

– Ő az én kedvenc modellem! Azt is mondhatom, hogy valamennyire összebarátkoztunk. És vele kapcsolatban aztán semmilyen sztereotípiának nincs helye. Nem egy kilúgozott agyú modell, aki kokainágyon fekszik. Nagyon okos nő, akivel csinál valamit a kamera és ezt a mi felvételünknél is lehetett érezni. Elképesztő kisugárzása van – magyarázta a rendező, aki lassan úgy jár Cannes-i Filmfesztiválra mintha hazajárna. Eddig öt játék- és két rövidfilmmel volt kint. Ebben az évben pedig a Jupiter holdját  is beválasztották a filmfesztivál versenyprogramjába, esélyes volt az Arany Pálma-díjra is. Az egyik zsűritag, Will Smith teljesen odavolt a moziért. 

– Jó érzés minden filmmel ott lenni Cannes-ban, úgy is fogalmazhatnék, hogy jó ehhez a klubhoz tartozni. Ha Cannes-ban voltál, akkor valahogy másképp is beszélnek veled. Nagyon jól esett, hogy az Oldboy rendezője, Park Chan-wook szerette a filmet, de egyéb zsűtitagok is gratuláltak. Will Smith pedig rajongója a Jupiter holdjának és most is azt mondta nekem, hogy bármikor kontaktáljunk, dolgozzunk együtt. Ezt persze nem kell nagyon komolyan venni, de az biztos, hogy imádta a Jupiter holdját. Úgy fogalmazott, hogy a fene egye meg a demokráciát, mert ezért nem kapott elismerést a film, valószínűleg szavazás volt erről – tette hozzá Mundruczó, aki Bradley

Bradley Cooper /Fotó: Profimedia, Buzzfoto

Cooperrel forgatja következő nagy filmjét, a Deepert. Ezzel megvetheti a lábát Hollywoodban és született már olyan cikk is, hogy ez a szerep hozzásegítheti a Másnaposok sztárját az első Oscárjához is.  A történet szerint egy bukott űrhajós arra vállalkozik, hogy egy koporsó méretű, egyszemélyes tengeralattjáróban lemerül a Föld legmélyebb pontjára. Ez bármelyik színésznek óriási kihívás és elsőre nem is Cooper tűnik a legjobb választásnak, de Mundruczó a lelkesedésével minket is meggyőzött. Ő szerette volna, ha Cooper kapja a főszerepet.

– Nagyon akartam, mert borzasztóan jó színésznek tartom. Lenyűgözött az Amerikai mesterlövészben és a Túl a fenyvesen című filmben. Nagyon jófej ember egyébként és a párja, Irina Shayk is. Többször voltam náluk. Cooperrel nem járnak testőrök, nem viszi páncélozott autó és nem csinál abból ügyet, hogy híres. A Fehér Isten nagy rajongója és az ismerőseitől, barátaitól akár Jennifer Lawrencetől vagy Ryan Goslingtól is nagyon jókat hallott Budapestről. A film női főszereplője pedig még nem biztos, de nagyon érdekel Michelle Williams és Charlize Theron – magyarázta a rendező, aki sokat változott az elmúlt hónapokban, 12 kilót fogyott.

– A Jupiter holdja alatt nagyon meghíztam és azóta nagyon tudatos próbálok lenni. A feleségemről kiderült, hogy gluténallergiás és egyszerűbb, ha én is így étkezem. A konyhában demokrácia legyen! Az elmúlt félév egyébként nagyon rázós volt, keveset voltam itthon. Ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy a Bradley Cooperrel készülő film Budapesten forogjon majd és ne Új-Zélandon. Szeretek itthon lenni, szeretem ezt a várost, itt laknak a barátaim és ami a legfontosabb, itt vannak a gyerekeim, a 12 éves Miska és a 10 éves Vicuska és a másfél éves Eliz is. Szükségük van rám!

Kapcsolódó Cikkek

 • Megúszta a börtönt Bill Cosby

  Megúszta a börtönt Bill Cosby

  Óriási a felháborodás Amerikában, mert a nemi erőszakkal vádolt Bill Cosby mindent megúszhat. A tizenkét esküdtből ugyanis ketten hisznek az ártatlanságában, így nem született ítéletet az ügyében.

 • Kocsis Dénes: Csernus mentette meg az életemet!

  Kocsis Dénes: Csernus mentette meg az életemet!

  Szerelemét és karrierjét köszönheti Csernus Imrének az Operettszínház sztárja, Kocsis Dénes. Az ifjú színész évekkel ezelőtt komoly önértékelési- és párkapcsolati problémákkal küzdött és az összetett lelki problémák spiráljából csak a szabad szájú pszichiáter tudta kigyógyítani.

 • 27 évvel fiatalabb fiút szeret Madonna

  27 évvel fiatalabb fiút szeret Madonna

  Az 58 éves popdívánál már megszokott, hogy jóval fiatalabb, mutatós férfiak oldalán érzi jól magát, így meg sem lepődünk, hogy új szerelme egy 31 éves portugál modell, Kevin Sampaio.