2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb XVI.kerület

Nagypályások lettek!

Megvan a kerületben működő FC Budapest első nagypályás bajnokcsapata. A kifejezetten a labdarúgó-utánpótlás nevelésével foglalkozó klub 14 éves játékosai megnyerték a bajnokságot, nem mellesleg a gólkirály is a csapat tagja.

Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! (Fotó: Czuk Henrik)

Az FC Budapest egy 2008-ban alapított, kimondottan utánpótlás-neveléssel foglalkozó labdarúgó-egyesület. A képzésük 6 éves korban indul és 15 éves korban zárul. Jelenleg öt korosztállyal, közel 65 gyermekkel folyik a munka klubban, és bár a sikerek nem maradtak el eddig sem, a mostani, 14 évesekből álló csapat az első, amelyik nagypályás bajnokságban lett bajnok.
–- Ők a legidősebbek, ami azt jelenti, hogy nyártól eligazolnak. A legtöbb játékosunknak már megvan az új egyesülete, ahova a nyári szünet után mehet – mondta lapunknak Czuk Henrik, az egyesület vezetője, a csapat edzője.
A csapat védője, Juhász Balázs például a Vácnál folytatja.
– Nem vagyok túl régóta az FC Budapest tagja, másfél-két éve kerültem át ide, de az egyik legjobb élményem az, hogy tavaly megnyertük az újpesti Húsvéti Kupát. Henrik bácsi nagyon jó edző, rengeteget segített nekem, főleg technikai dolgokban. A Vácnál is szeretnék minél többet játszani, először NB II-es majd NB I-es futballista szeretnék lenni. Aztán megyek tovább ameddig csak lehet – mondta a bajnoki cím után Juhász Balázs.


Csipkés Ákos gólkirály lett (Fotó: Czuk Henrik)

Szintén Vácon folytatja a csapatkapitány,  Csipkés Ákos is, aki nyolcéves kora óta a Budapest FC játékosa.
– A legnagyobb élményem a FC Budapestnél az, amikor Franciaországban 48 csapatból ötödikek lettünk. Henrik bácsi nagyon sokat segített nekem, nélküle most nem lehetnék Vácon. Szeretnék bajnok lenni itt is – mondta a játékos, aki a bajnoki cím megszerzése mellett 46 góllal a bajnokság gólkirálya is lett.

– Minden edzőnek ilyen játékost kívánok! Sajnálatos sérülése egy éven keresztül hátráltatta a folyamatos fejlődésben. Én úgy gondolom, hogy Ákos első osztályú játékos, a Videoton is régóta figyeli őt. Nagyon bízom benne, hogy Vácon pár éven belül a felnőttcsapatba kerül és szép karriert fut be – mondta a futballistáról Czuk Henrik.


Kapcsolódó Cikkek