2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld

Négy embercsempész ellen indult eljárás Szegeden

Fejenként negyvenezer forintért akart a szerb-magyar határ közeléből Ausztriába szállítani pakisztáni migránsokat az a négy férfi, akiknek elrendelte előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a gyanúsítottak ellen vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás.


A megalapozott gyanú szerint a négy férfi két személygépkocsival érkezett kedden az éjjeli órákban Mórahalom külterületére. A két autóba nyolc pakisztáni állampolgárt vettek fel, akiket korábban embercsempészek juttatták át a szerb-magyar határon. A gyanúsítottak fejenként 40 ezer forintért szállították volna őket Ausztriába.

A gyanúsítottak közül hárman többszörösen büntetett előéletűek, a bűncselekményt részben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés ideje alatt követték el, kettejük ellen pedig más ügyben körözést is kibocsátottak a hatóságok.

A Szegedi Járásbíróság – ügyészi indítványra – elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását – tudatta a csoportvezető ügyész.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó Péter egyetért szlovén kollégájával, Miro Cerarral abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy képezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait – erről a külgazdasági és külügyminiszter keddi ljubljanai tárgyalásai után nyilatkozott telefonon az MTI-nek.

  • A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei, akik a jövő dolgozói és felelősségteljes állampolgárai lesznek, az ő kezükben lesz tehát az ország fejlődése – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a gyermekjogok világnapja alkalmából kiadott közleményében kedden.