2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Dunaújváros

Negyedszer is nekifutnak

Negyedik alkalommal futhatnak neki, ugorhatnak bele (a vízbe) és pattanhatnak nyeregbe (a kerékpáron) a triatlon szerelmesei a dunaújvárosi Alsó-Duna-parton. Az Aquarius Triatlont évről évre egyre nagyobb érdeklődés kíséri, olyannyira, hogy nemzetközi szintű versenyzők is jelezték részvételüket. 

Első alkalommal még csupán baráti erőfelmérő volt, majd a második évtől már országosan jegyzett verseny lett az Aquarius Triatlon, amelyet idén negyedik alkalommal szerveznek meg az Alsó-Duna-parton július 2-án, vasárnap reggel kilenc órától. Mint azt a versenyt szervező DTSE honlapján olvashatjuk, az első triatlonon mintegy ötvenen vettek részt, míg a második és harmadik alkalommal már kétszáz fő körül volt a versenyzők száma. A szervezők a résztvevők számának növekedésével arányosan nagy gondot fordítanak arra, hogy mindenki elégedetten térjen haza a megmérettetésről, akár hobbiból, akár versenyszerűen sportol. A nevezési díj több hasznos felszerelést is tartalmaz, és a viadal végeztével mindenkit vendégül látnak egy meleg ebédre, vacsorára.


Flander Márton is részt vesz az Aquarius Triatlonon
fotó: Korecz Márk

Az idén ráadásul nemzetközi szintű versenyzők is neveztek az Aquarius Triatlonra, így minden bizonnyal látványos, komoly küzdelmeknek ad majd otthont az öböl, ahol az úszást, az Alsó-Dunapart, ahol a futást, és a felső sétány, ahol a kerékpáros versenyszámot rendezik meg. Ebben az évben többek között Flander Márton, az elmúlt három év hosszú távú országos triatlonbajnokságának győztese is rajthoz áll a dunaújvárosi triatlonon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.