EUR: 325,37 Ft
CHF: 279,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Dunaújváros

Negyedszer is nekifutnak

Negyedik alkalommal futhatnak neki, ugorhatnak bele (a vízbe) és pattanhatnak nyeregbe (a kerékpáron) a triatlon szerelmesei a dunaújvárosi Alsó-Duna-parton. Az Aquarius Triatlont évről évre egyre nagyobb érdeklődés kíséri, olyannyira, hogy nemzetközi szintű versenyzők is jelezték részvételüket. 

Első alkalommal még csupán baráti erőfelmérő volt, majd a második évtől már országosan jegyzett verseny lett az Aquarius Triatlon, amelyet idén negyedik alkalommal szerveznek meg az Alsó-Duna-parton július 2-án, vasárnap reggel kilenc órától. Mint azt a versenyt szervező DTSE honlapján olvashatjuk, az első triatlonon mintegy ötvenen vettek részt, míg a második és harmadik alkalommal már kétszáz fő körül volt a versenyzők száma. A szervezők a résztvevők számának növekedésével arányosan nagy gondot fordítanak arra, hogy mindenki elégedetten térjen haza a megmérettetésről, akár hobbiból, akár versenyszerűen sportol. A nevezési díj több hasznos felszerelést is tartalmaz, és a viadal végeztével mindenkit vendégül látnak egy meleg ebédre, vacsorára.


Flander Márton is részt vesz az Aquarius Triatlonon
fotó: Korecz Márk

Az idén ráadásul nemzetközi szintű versenyzők is neveztek az Aquarius Triatlonra, így minden bizonnyal látványos, komoly küzdelmeknek ad majd otthont az öböl, ahol az úszást, az Alsó-Dunapart, ahol a futást, és a felső sétány, ahol a kerékpáros versenyszámot rendezik meg. Ebben az évben többek között Flander Márton, az elmúlt három év hosszú távú országos triatlonbajnokságának győztese is rajthoz áll a dunaújvárosi triatlonon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.