EUR: 318,32 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Külföld

Nehezen halad a migránsok integrációja Nyugat-Európában

A felmérések szerint a migránsok kétharmada elfogadja a nyugati értékeket, tehát elvileg integrálható lenne, csak ez nem látszik – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet szakértője az M1 aktuális csatornán pénteken.

A migránsok egyharmada viszont a muszlim vallási dogmákhoz, szabályokhoz kötődik – tette hozzá.

2015 óta mintegy 1,5-2 millió ember áramlott Európába. Brüsszel lakosságának csaknem negyede, 300 ezer ember muszlim. Integrációjuk pedig nehézségekbe ütközik – mondta Janik Szabolcs.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.