2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Nehezen halad a migránsok integrációja Nyugat-Európában

A felmérések szerint a migránsok kétharmada elfogadja a nyugati értékeket, tehát elvileg integrálható lenne, csak ez nem látszik – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet szakértője az M1 aktuális csatornán pénteken.

A migránsok egyharmada viszont a muszlim vallási dogmákhoz, szabályokhoz kötődik – tette hozzá.

2015 óta mintegy 1,5-2 millió ember áramlott Európába. Brüsszel lakosságának csaknem negyede, 300 ezer ember muszlim. Integrációjuk pedig nehézségekbe ütközik – mondta Janik Szabolcs.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.