EUR: 312,18 Ft
CHF: 261,47 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Szekszárd

Nem kell, hogy veszélyes legyen a nyár!

A Tolna megyei rendőrök a tanítási év utolsó hetében több általános iskolában is előadást tartottak a nyár veszélyeiről. A felső tagozatos diákok hasznos tanácsokat kaptak a rendőröktől a biztonságos közlekedésre vonatkozóan, illetve szó esett a nyári táborokban és a fürdőhelyeken való tartózkodás szabályairól és a vízi balesetek megelőzéséről is.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és közlekedésrendészeti előadója a bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alsó tagozatos diákjai részére a nyári szünet idején a kockázatot jelentő veszélyhelyzetekről, a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályairól tartott előadást.


Az előadók a közlekedési táblákról, a kötelező kerékpár-tartozékokról és láthatósági felszerelésekről, valamint a biztonságos strandolás szabályairól is beszéltek 240 diáknak. Az előadás célja az volt, hogy kifejezetten a nyár veszélyeire hívják fel a gyermekek figyelmét. A gyerekek érdeklődők voltak, sok kérdést tettek fel az előadóknak e témákban.

A nyár pihenés, kaland és kikapcsolódás, de tele van veszélyekkel – erről beszéltek a szekszárdi rendőrök a diákoknak
Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.