EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Szekszárd

Nem kell, hogy veszélyes legyen a nyár!

A Tolna megyei rendőrök a tanítási év utolsó hetében több általános iskolában is előadást tartottak a nyár veszélyeiről. A felső tagozatos diákok hasznos tanácsokat kaptak a rendőröktől a biztonságos közlekedésre vonatkozóan, illetve szó esett a nyári táborokban és a fürdőhelyeken való tartózkodás szabályairól és a vízi balesetek megelőzéséről is.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és közlekedésrendészeti előadója a bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alsó tagozatos diákjai részére a nyári szünet idején a kockázatot jelentő veszélyhelyzetekről, a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályairól tartott előadást.


Az előadók a közlekedési táblákról, a kötelező kerékpár-tartozékokról és láthatósági felszerelésekről, valamint a biztonságos strandolás szabályairól is beszéltek 240 diáknak. Az előadás célja az volt, hogy kifejezetten a nyár veszélyeire hívják fel a gyermekek figyelmét. A gyerekek érdeklődők voltak, sok kérdést tettek fel az előadóknak e témákban.

A nyár pihenés, kaland és kikapcsolódás, de tele van veszélyekkel – erről beszéltek a szekszárdi rendőrök a diákoknak
Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.