EUR: 322,05 Ft
CHF: 281,20 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szekszárd

Nem kell, hogy veszélyes legyen a nyár!

A Tolna megyei rendőrök a tanítási év utolsó hetében több általános iskolában is előadást tartottak a nyár veszélyeiről. A felső tagozatos diákok hasznos tanácsokat kaptak a rendőröktől a biztonságos közlekedésre vonatkozóan, illetve szó esett a nyári táborokban és a fürdőhelyeken való tartózkodás szabályairól és a vízi balesetek megelőzéséről is.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és közlekedésrendészeti előadója a bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alsó tagozatos diákjai részére a nyári szünet idején a kockázatot jelentő veszélyhelyzetekről, a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályairól tartott előadást.


Az előadók a közlekedési táblákról, a kötelező kerékpár-tartozékokról és láthatósági felszerelésekről, valamint a biztonságos strandolás szabályairól is beszéltek 240 diáknak. Az előadás célja az volt, hogy kifejezetten a nyár veszélyeire hívják fel a gyermekek figyelmét. A gyerekek érdeklődők voltak, sok kérdést tettek fel az előadóknak e témákban.

A nyár pihenés, kaland és kikapcsolódás, de tele van veszélyekkel – erről beszéltek a szekszárdi rendőrök a diákoknak
Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.