2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Nemcsak kővel, kerékpárúttal is kerítve lesz

A kerékpárosok Kánaánjává válhat Hódmezővásárhely és térsége. A Modern Városok Program keretében a magyar állam és Hódmezővásárhely kötött egy megállapodást, amelynek egyik fontos pontja, hogy Hódmezővásárhely térségében egy turisztikai kerékpárút-hálózat épülhet ki. Összesen 117 kilométernyi bicikliút vonhat így hálót Vásárhely köré, elérve a turisztikai látványosságokat, feltárva a térség kincseit.

Vásárhelyen és a környéken alapvetően olyan kerékpárutak vannak, amelyek funkcionálisak, a munkába, iskolába járást szolgálják. Ez a kerékpárút-hálózat feltárná a táj ökológiai ajándékát és kulturális perspektíváját, többek között a Tisza-töltést, a Tisza-partot, a mártélyi holtágat, a Marost, illetve a földeáki régi templomot.


A Modern Városok Program minden elemével kapcsolatban folyamatosak a tárgyalások, egyeztetések – mondta Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter.

A hálózat egyik állomása lehet a csomorkányi templomrom, illetve a kardoskúti puszta is.

– Óriási természeti érték, ami itt van Kardoskúton. Szinte meghaladja a Hortobágy jelentőségét. Ha kivisszük ide a kerékpárutat, akkor ez a Csomorkány út melletti kerékpárút problémáját is megoldja – fejtette ki véleményét Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter. – Most tárgyaltam a Nemzeti Turisztikai Ügynökséggel. Az a kérdés, hogy ez Magyarország turisztikai kínálatába beilleszthető-e, és lenne-e rá kereslet vagy sem. A turisztikai ügynökség hatásvizsgálatot készít, és ha van rá kereslet, akkor itt egy olyan turisztikai látványosságot kell megvalósítani, ahol a kerékpárút mellett pihenők, játszóterek, kikapcsolódási pontok valósulnak meg – ismertette az elképzelést Lázár János.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.