2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Hódmezővásárhely

Nemcsak kővel, kerékpárúttal is kerítve lesz

A kerékpárosok Kánaánjává válhat Hódmezővásárhely és térsége. A Modern Városok Program keretében a magyar állam és Hódmezővásárhely kötött egy megállapodást, amelynek egyik fontos pontja, hogy Hódmezővásárhely térségében egy turisztikai kerékpárút-hálózat épülhet ki. Összesen 117 kilométernyi bicikliút vonhat így hálót Vásárhely köré, elérve a turisztikai látványosságokat, feltárva a térség kincseit.

Vásárhelyen és a környéken alapvetően olyan kerékpárutak vannak, amelyek funkcionálisak, a munkába, iskolába járást szolgálják. Ez a kerékpárút-hálózat feltárná a táj ökológiai ajándékát és kulturális perspektíváját, többek között a Tisza-töltést, a Tisza-partot, a mártélyi holtágat, a Marost, illetve a földeáki régi templomot.


A Modern Városok Program minden elemével kapcsolatban folyamatosak a tárgyalások, egyeztetések – mondta Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter.

A hálózat egyik állomása lehet a csomorkányi templomrom, illetve a kardoskúti puszta is.

– Óriási természeti érték, ami itt van Kardoskúton. Szinte meghaladja a Hortobágy jelentőségét. Ha kivisszük ide a kerékpárutat, akkor ez a Csomorkány út melletti kerékpárút problémáját is megoldja – fejtette ki véleményét Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter. – Most tárgyaltam a Nemzeti Turisztikai Ügynökséggel. Az a kérdés, hogy ez Magyarország turisztikai kínálatába beilleszthető-e, és lenne-e rá kereslet vagy sem. A turisztikai ügynökség hatásvizsgálatot készít, és ha van rá kereslet, akkor itt egy olyan turisztikai látványosságot kell megvalósítani, ahol a kerékpárút mellett pihenők, játszóterek, kikapcsolódási pontok valósulnak meg – ismertette az elképzelést Lázár János.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.