EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Külföld

Német zöldek: Szír falvakat Európába!

Ska Keller, az Európai Parlament zöldfrakciójának vezetője azt javasolta, hogy szír falvakat telepítsenek például Lettországba.

– A szír falu ötlete egy lehetőség azoknak a menekülteknek, akik egyedül nem akarnak az adott országba menni, mert ott nincsenek menekültek. Az emberek szívesebben mennek olyan helyekre, ahol már élnek honfitársaik — mondta Keller a Neue Osnabrücker Zeitung nevű lapnak. A 888.hu felidézi, hogy a politikus korábban az EP-ben folytatott viták során is amellett állt ki, hogy nagyobb csoportnyi menekültet telepítsenek az unió keleti részére, például Magyarországra. Keller szerint adott esetben rá kell kényszeríteni a keleti országokat arra, hogy menekülteket fogadjanak be, mert szerinte az elutasításuk ellenkezik az uniós joggal. – A magyar kormány a leghatározottabban elutasítja a betelepítési programokat – reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Tök jó

    A nap képe: Tök jó

    Egy 415 és egy 505 kilogrammos, hatalmas takarmánytököt vizsgál kikerekedett szemekkel egy fiatal fiú a moldovai főváros, Chisinau alapításának 582.

  • IPad helyett egy agyagdarabot vett

    IPad helyett egy agyagdarabot vett

    Nem kötött túl jó üzletet egy Kanadában élő férfi, aki 216 ezer forintnak megfelelő összeget költött egy iPad-re, ám csúnyán átverték.