EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Tatabánya

Népszerű sörök és sztárok

Wellhello, Halott Pénz, Kiscsillag, Ocho Macho – csak néhány nagy név az 5. Tatabányai Sörfesztivál fellépői közül. Az idei program felhozatala tehát igen veretesre sikerült: a hazai könnyűzene színe-java megfordult az Árpád téren és környékén, ahol három színpaddal várták a látogatókat a Tatabánya Pont szervezői.

Már a fesztivál első napján hatalmas tömeg gyűlt össze a belvárosban, hiszen a fiatalok két kedvenc magyar zenekara, a Wellhello és a Halott Pénz lépett színpadra, miközben a Megyeháza parkolójában az Ocho Macho tartott kiváló hangulatú koncertet. A több ezer látogatót a koncertek közbeni intenzív esőzés sem zavarta: hatalmas bulival alapozták meg az idei rendezvény hangulatát.


A Halott Pénz különösen sok látogatót vonzott

Ezt másnap a megye rádiójának kitelepülése, valamint Tóth Gabi és a Biebers fellépése fokozta, különösen Puskás Petiék zenekara mozgatta meg a táncos lábakat. Az együttes billentyűse, Puskás Dániel önmagát sem kímélte: hatalmas esése után többen is aggódtak a zenészért a színpad környékén, ő azonban kisebb zúzódásokkal megúszta az esetet.

Puskás Petiék zenekara megmozgatta a táncoslábúakat

A Tatabánya Pont teljes csapata a Kiscsillag zenekar tagjaival

A vasárnap a családokról szólt: délután az Apacuka zenekar szórakoztatta az apróságokat és szüleiket, majd a Lovasi András vezette Kiscsillag fellépése következett. Lovasi András vezetésével – akit születésnapja alkalmából a színpadon is felköszöntöttek – a zenekar legnagyobb slágerei mellett a Kispál és a Borz legendás dalai is megelevenedtek, igazi rock and roll hangulatot teremtve a nagyszínpadnál. A tempó nem volt kisebb a Megyeháza előtt sem: itt a rockabilly műfaj hazai nagykövete, a Mystery Gang csapott a húrokba. A zenekar frontembere, Egri Péter a koncert előtt és alatt is többször elmondta: imádják a tatabányai publikumot, mindig örömmel jönnek el városunkba.


Schmidt Csaba polgármester a koncerteket és a város sörét ajánlotta a fesztiválozók figyelmébe

A koncertek mellett természetesen sörből sem volt hiány: igazi különlegességeket is kóstolhattak az arra vágyók, hiszen többek között banános és epres ízesítésű nedűket is kínáltak a standoknál. A leghosszabb sor ezzel együtt talán a Tatabánya Söre pultnál állt: a kilátogatók körében mind a világos „Jó szerencsét!”, mind a vörös, felső erjesztésű „Vadorzó” bizonyult a legnépszerűbbnek.

– Az elmúlt évek legjobb sörfesztiválját zárjuk – értékelt a szervező Tatabánya Pont vezetője, Szutter Levente. – Az eső és a hűvösebb időjárás ellenére rengetegen látogattak ki a koncertekre, sokan kóstolták meg az ízletes söröket is. Egyre inkább „fesztiválosodunk”, a jövőben is több olyan elemet szeretnénk belevinni a programba, ami ebbe az irányba mutat.

Az eddigi legnagyobb szabású programot tudhatja tehát maga mögött a Tatabányai Sörfesztivál, ami immár nemcsak a város, hanem a térség egyik kiemelkedő rendezvénye is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.