EUR: 323,82 Ft
CHF: 279,90 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Nyíregyháza

Nyáron felpezsdül a város!

Mint minden más, úgy Nyíregyháza élete is felpezsdül a nyári időszak kezdetével, a város számos lehetőséget biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. Turisták százai érkeznek ide, s a szabolcsi megyeszékhelyen élők mindennapjai is megtelnek izgalommal.

A Nyíregyházi Állatpark országszerte híres (Fotó: Kohut Árpád)

– Minden nyáron törzshelyünkké válik Sóstó, legfőképpen a Tófürdő. Nagyon jó a víz, imádjuk a hangulatot és a finom ételeket, minden héten ott vagyunk – árulta el egy nyíregyházi gimnazistákból álló baráti társaság.


A választásuk nem meglepő, hiszen hétről hétre rengetegen keresik fel a Tófürdőt, sokszor telt házasak a napok. S nemcsak a fiatal korosztály, de a családosoktól a szépkorúakig mindenki megfordul a Sóstón található fürdőházak, strandok egyikén. – Évről évre ellátogatunk a Nyíregyházi Állatparkba, ez kötelező nyári program nálunk. Minden évben van valami újdonság, valami különlegesség, úgyhogy sosem hagyjuk ki ezt a megállót.

Más városban vagy külföldön élő ismerőseinknek is mindig ajánljuk ezt a helyet, hiszen nem véletlenül Nyíregyháza büszkesége – mesélt favoritjáról egy kétgyermekes anyuka, aki azt is elárulta, fantasztikus pizzát ettek itt a családdal. És nem csak Sóstó tartogat lehetőségeket!


– Általában a belvárosban szoktuk eltölteni a nyári délutánokat és estéket, nagyon hangulatos kávézók és éttermek vannak itt. Van, hogy sétálunk a parkokban, fagylaltozunk, vagy kerékpározunk egyet a közelben. De leginkább az augusztus végét szoktuk várni, hiszen ekkor kezdődik a Vidor Fesztivál, amely évről évre egyre fergetegesebb – osztotta meg velünk nyári tippjeit egy huszonéves egyetemista pár. Egy biztos, a nyíregyházi nyár idén is megannyi lehetőséget tartogat, csak tudni kell kihasználni őket.

Nyáron felpezsdül a belváros (Fotó: Kohut Árpád)

A nyárzáró Vidor Fesztivál minden évben tömegeket vonz (Fotó: Kohut Árpád)

Ha egy kis hűsölésre vágyunk, irány a Parkfürdő! (Fotó: Sóstó Gyógyfürdők Zrt.)

Aki a természetes vizeket kedveli, annak tökéletes választás a Tófürdő (Fotó: Sóstó Gyógyfürdők Zrt.)

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.