2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Nyíregyháza

Nyáron felpezsdül a város!

Mint minden más, úgy Nyíregyháza élete is felpezsdül a nyári időszak kezdetével, a város számos lehetőséget biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. Turisták százai érkeznek ide, s a szabolcsi megyeszékhelyen élők mindennapjai is megtelnek izgalommal.

A Nyíregyházi Állatpark országszerte híres (Fotó: Kohut Árpád)

– Minden nyáron törzshelyünkké válik Sóstó, legfőképpen a Tófürdő. Nagyon jó a víz, imádjuk a hangulatot és a finom ételeket, minden héten ott vagyunk – árulta el egy nyíregyházi gimnazistákból álló baráti társaság.


A választásuk nem meglepő, hiszen hétről hétre rengetegen keresik fel a Tófürdőt, sokszor telt házasak a napok. S nemcsak a fiatal korosztály, de a családosoktól a szépkorúakig mindenki megfordul a Sóstón található fürdőházak, strandok egyikén. – Évről évre ellátogatunk a Nyíregyházi Állatparkba, ez kötelező nyári program nálunk. Minden évben van valami újdonság, valami különlegesség, úgyhogy sosem hagyjuk ki ezt a megállót.

Más városban vagy külföldön élő ismerőseinknek is mindig ajánljuk ezt a helyet, hiszen nem véletlenül Nyíregyháza büszkesége – mesélt favoritjáról egy kétgyermekes anyuka, aki azt is elárulta, fantasztikus pizzát ettek itt a családdal. És nem csak Sóstó tartogat lehetőségeket!


– Általában a belvárosban szoktuk eltölteni a nyári délutánokat és estéket, nagyon hangulatos kávézók és éttermek vannak itt. Van, hogy sétálunk a parkokban, fagylaltozunk, vagy kerékpározunk egyet a közelben. De leginkább az augusztus végét szoktuk várni, hiszen ekkor kezdődik a Vidor Fesztivál, amely évről évre egyre fergetegesebb – osztotta meg velünk nyári tippjeit egy huszonéves egyetemista pár. Egy biztos, a nyíregyházi nyár idén is megannyi lehetőséget tartogat, csak tudni kell kihasználni őket.

Nyáron felpezsdül a belváros (Fotó: Kohut Árpád)

A nyárzáró Vidor Fesztivál minden évben tömegeket vonz (Fotó: Kohut Árpád)

Ha egy kis hűsölésre vágyunk, irány a Parkfürdő! (Fotó: Sóstó Gyógyfürdők Zrt.)

Aki a természetes vizeket kedveli, annak tökéletes választás a Tófürdő (Fotó: Sóstó Gyógyfürdők Zrt.)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.