2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Nyíregyháza

Nyáron felpezsdül a város!

Mint minden más, úgy Nyíregyháza élete is felpezsdül a nyári időszak kezdetével, a város számos lehetőséget biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. Turisták százai érkeznek ide, s a szabolcsi megyeszékhelyen élők mindennapjai is megtelnek izgalommal.

A Nyíregyházi Állatpark országszerte híres (Fotó: Kohut Árpád)

– Minden nyáron törzshelyünkké válik Sóstó, legfőképpen a Tófürdő. Nagyon jó a víz, imádjuk a hangulatot és a finom ételeket, minden héten ott vagyunk – árulta el egy nyíregyházi gimnazistákból álló baráti társaság.


A választásuk nem meglepő, hiszen hétről hétre rengetegen keresik fel a Tófürdőt, sokszor telt házasak a napok. S nemcsak a fiatal korosztály, de a családosoktól a szépkorúakig mindenki megfordul a Sóstón található fürdőházak, strandok egyikén. – Évről évre ellátogatunk a Nyíregyházi Állatparkba, ez kötelező nyári program nálunk. Minden évben van valami újdonság, valami különlegesség, úgyhogy sosem hagyjuk ki ezt a megállót.

Más városban vagy külföldön élő ismerőseinknek is mindig ajánljuk ezt a helyet, hiszen nem véletlenül Nyíregyháza büszkesége – mesélt favoritjáról egy kétgyermekes anyuka, aki azt is elárulta, fantasztikus pizzát ettek itt a családdal. És nem csak Sóstó tartogat lehetőségeket!


– Általában a belvárosban szoktuk eltölteni a nyári délutánokat és estéket, nagyon hangulatos kávézók és éttermek vannak itt. Van, hogy sétálunk a parkokban, fagylaltozunk, vagy kerékpározunk egyet a közelben. De leginkább az augusztus végét szoktuk várni, hiszen ekkor kezdődik a Vidor Fesztivál, amely évről évre egyre fergetegesebb – osztotta meg velünk nyári tippjeit egy huszonéves egyetemista pár. Egy biztos, a nyíregyházi nyár idén is megannyi lehetőséget tartogat, csak tudni kell kihasználni őket.

Nyáron felpezsdül a belváros (Fotó: Kohut Árpád)

A nyárzáró Vidor Fesztivál minden évben tömegeket vonz (Fotó: Kohut Árpád)

Ha egy kis hűsölésre vágyunk, irány a Parkfürdő! (Fotó: Sóstó Gyógyfürdők Zrt.)

Aki a természetes vizeket kedveli, annak tökéletes választás a Tófürdő (Fotó: Sóstó Gyógyfürdők Zrt.)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.