EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Szeged

Nyílzápor Ópusztaszeren

A 907-es pozsonyi csata emlékére záporoztak a nyílvesszők a Szegedhez közeli Ópusztaszeren. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett XI. Nyílzápor és Nemzetközi Íjásztalálkozón mintegy 7-800 hagyományőrző lőtt egyszerre, így emlékezve a dicsőséges pozsonyi diadal 1110. évfordulójára.

A csatajelenet első részében az ellenséget képező hajóhadra adták le célzott lövéseiket az íjászok, majd bajvívást tartottak, ezt követte a világ legnagyobb hagyományőrző íjászegyüttlövése, ami azt jelképezi, hogy egykoron miként árasztották el a magyarok nyílvesszőkkel az ellenséges frankok táborát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.