2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Szeged

Nyílzápor Ópusztaszeren

A 907-es pozsonyi csata emlékére záporoztak a nyílvesszők a Szegedhez közeli Ópusztaszeren. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett XI. Nyílzápor és Nemzetközi Íjásztalálkozón mintegy 7-800 hagyományőrző lőtt egyszerre, így emlékezve a dicsőséges pozsonyi diadal 1110. évfordulójára.

A csatajelenet első részében az ellenséget képező hajóhadra adták le célzott lövéseiket az íjászok, majd bajvívást tartottak, ezt követte a világ legnagyobb hagyományőrző íjászegyüttlövése, ami azt jelképezi, hogy egykoron miként árasztották el a magyarok nyílvesszőkkel az ellenséges frankok táborát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.