EUR: 324,19 Ft
CHF: 283,46 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szeged

Nyílzápor Ópusztaszeren

A 907-es pozsonyi csata emlékére záporoztak a nyílvesszők a Szegedhez közeli Ópusztaszeren. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett XI. Nyílzápor és Nemzetközi Íjásztalálkozón mintegy 7-800 hagyományőrző lőtt egyszerre, így emlékezve a dicsőséges pozsonyi diadal 1110. évfordulójára.

A csatajelenet első részében az ellenséget képező hajóhadra adták le célzott lövéseiket az íjászok, majd bajvívást tartottak, ezt követte a világ legnagyobb hagyományőrző íjászegyüttlövése, ami azt jelképezi, hogy egykoron miként árasztották el a magyarok nyílvesszőkkel az ellenséges frankok táborát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.