EUR: 325,41 Ft
CHF: 279,82 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Külföld

Őrizetbe vettek egy férfit, aki egy mecset előtti tömegbe akart hajtani

Őrizete vettek egy férfit Franciaországban, aki kocsijával a Párizs Creteil nevű külvárosának egyik mecsetje előtti tömegbe próbált hajtani. Az incidens során senki nem sérült meg – jelentette a francia rendőrség csütörtökön.

A hatóságok szerint a férfi indítékai egyelőre nem világosak. Hozzátették: a muszlim imaház előtt létesített akadályok miatt nem tudott belehajtani a mecset előtt gyülekezőkbe.


A Le Parisien című lap úgy értesült, hogy a férfi az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadásokért akart bosszút állni, amelyek az elmúlt években tucatnyi ember életét követelték a francia fővárosban.

A férfi bűnösségének megállapítására a rendőrség indított vizsgálatot, nem pedig a terrorista bűncselekményekre szakosodott hatóság.

Az előző héten egy angol férfi hajtott furgonjával egy londoni mecset látogatói közé. A merényletben egy ember meghalt, kilenc sérültet kórházba szállítottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lövöldöző gyilkolt Torontóban

  Lövöldöző gyilkolt Torontóban

  Legkevesebb két ember meghalt a vasárnap esti torontói lőfegyveres ámokfutásban, a lövöldöző mellett egy fiatal nő is életét vesztette, a sebesültek száma 13 – közölte a város rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatóján.

 • Lecsukták az elkóborolt mopszot

  Lecsukták az elkóborolt mopszot

  A szabadságra áhítozó mopsz élete legnagyobb kalandja helyett hamar a hűvösön találta magát. A New Jersey-i rendőrök ugyanis gyorsan elkapták a gazdájától elkóborló ebet, majd azonnal le is tartóztatták gaztettéért.

 • A nap képe: Kapás van!

  A nap képe: Kapás van!

  Patrick Marshall több órát töltött a szabadban csak, hogy megvárja a legtökéletesebb pillanatot, hogy lencsevégre kaphassa a halászó rétisast.