2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Salgótarján

Parlagfűirtás polgárőrökkel

A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

Az arra érzékenyek életet nagyon megnehezíti a parlagfű

A polgárőrök a Földművelésügyi Minisztérium stratégiai partnereként harmadik éve vállalnak aktív szerepet az allergén növény elleni védekezésben. Ennek új programelemeként indítják útjára a Polgárőr Parlagfű Teszedd kampányt, amelyben terveik szerint június 30-ig országszerte a szövetség több mint 2000 tagegyesületének csaknem 61 ezer polgárőrét vonják be lakóhelyük parlagfű-mentesítésébe.


Az Országos Polgárőr Szövetség által idén megvalósítandó környezetvédelmi szakmai program első állomásaként a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával országos polgárőr környezetvédelmi referens képzést és fórumot szerveztek június második hétvégéjén. A kétnapos programon a résztvevők előadásokat hallhattak a Földművelésügyi Minisztérium, a Nébih, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, az Országos Közegészségügyi Központ, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a szakterületen kiemelkedő szervezetek vezetőitől. Bemutatták az Országos Polgárőr Szövetség parlagfű elleni védekezés érdekében végzett tevékenységét és ezen a hétvégén kezdetét vette az Polgárőr Parlagfű Teszedd akció is, amelyhez továbbra is várják minden civil szervezet, önkormányzat és felelősségtudatos állampolgár csatlakozását.

fotó: www.nograd.hu
kepal: A Polgárőrök a parlagfűmentes településekért „Polgárőr Parlagfű Teszedd” és környezetvédelmi koordinátorok képzése című rendezvényen Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is felszólalt

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.