2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Salgótarján

Parlagfűirtás polgárőrökkel

A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

Az arra érzékenyek életet nagyon megnehezíti a parlagfű

A polgárőrök a Földművelésügyi Minisztérium stratégiai partnereként harmadik éve vállalnak aktív szerepet az allergén növény elleni védekezésben. Ennek új programelemeként indítják útjára a Polgárőr Parlagfű Teszedd kampányt, amelyben terveik szerint június 30-ig országszerte a szövetség több mint 2000 tagegyesületének csaknem 61 ezer polgárőrét vonják be lakóhelyük parlagfű-mentesítésébe.


Az Országos Polgárőr Szövetség által idén megvalósítandó környezetvédelmi szakmai program első állomásaként a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával országos polgárőr környezetvédelmi referens képzést és fórumot szerveztek június második hétvégéjén. A kétnapos programon a résztvevők előadásokat hallhattak a Földművelésügyi Minisztérium, a Nébih, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, az Országos Közegészségügyi Központ, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a szakterületen kiemelkedő szervezetek vezetőitől. Bemutatták az Országos Polgárőr Szövetség parlagfű elleni védekezés érdekében végzett tevékenységét és ezen a hétvégén kezdetét vette az Polgárőr Parlagfű Teszedd akció is, amelyhez továbbra is várják minden civil szervezet, önkormányzat és felelősségtudatos állampolgár csatlakozását.

fotó: www.nograd.hu
kepal: A Polgárőrök a parlagfűmentes településekért „Polgárőr Parlagfű Teszedd” és környezetvédelmi koordinátorok képzése című rendezvényen Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is felszólalt

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.