2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Egyéb Debrecen

Református nagyünnep

A Magyar Református Egyház zsinata megerősítette a II. Helvét Hitvallást Debrecenben és elfogadta a hitvallás új fordítását a debreceni Nagytemplomban.

A zsinat ünnepi ülését a reformáció 500. évében, a hitvallás elfogadásának 450. évfordulóján tartották meg, melyen felvették a Magyar Református Egyház tagjai közé a Kanadai Magyar Református Egyházak Szövetségét és a Luxemburgi Magyar Protestáns Egyesületet. Fekete Károly tiszántúli református püspök köszöntőjében az egyház közösségéről beszélt, amely összekapcsol bennünket 500 évvel ezelőtt élt hitvalló őseinkkel.


Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház úrvacsorás istentiszteleten MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A zsinat ünnepi ülését követően délután úrvacsorás istentiszteleten adtak hálát „Isten több évszázadot felölelő kegyelméért és megtartó szeretetéért”. Áder János köztársasági elnök részt vett a délelőtti ünnepi ülésen, valamint ott volt a délutáni istentiszteleten is.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét a debreceni református Nagytemplomban
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek