EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Debrecen

Református nagyünnep

A Magyar Református Egyház zsinata megerősítette a II. Helvét Hitvallást Debrecenben és elfogadta a hitvallás új fordítását a debreceni Nagytemplomban.

A zsinat ünnepi ülését a reformáció 500. évében, a hitvallás elfogadásának 450. évfordulóján tartották meg, melyen felvették a Magyar Református Egyház tagjai közé a Kanadai Magyar Református Egyházak Szövetségét és a Luxemburgi Magyar Protestáns Egyesületet. Fekete Károly tiszántúli református püspök köszöntőjében az egyház közösségéről beszélt, amely összekapcsol bennünket 500 évvel ezelőtt élt hitvalló őseinkkel.


Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház úrvacsorás istentiszteleten MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A zsinat ünnepi ülését követően délután úrvacsorás istentiszteleten adtak hálát „Isten több évszázadot felölelő kegyelméért és megtartó szeretetéért”. Áder János köztársasági elnök részt vett a délelőtti ünnepi ülésen, valamint ott volt a délutáni istentiszteleten is.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét a debreceni református Nagytemplomban
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.