2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb Debrecen

Református nagyünnep

A Magyar Református Egyház zsinata megerősítette a II. Helvét Hitvallást Debrecenben és elfogadta a hitvallás új fordítását a debreceni Nagytemplomban.

A zsinat ünnepi ülését a reformáció 500. évében, a hitvallás elfogadásának 450. évfordulóján tartották meg, melyen felvették a Magyar Református Egyház tagjai közé a Kanadai Magyar Református Egyházak Szövetségét és a Luxemburgi Magyar Protestáns Egyesületet. Fekete Károly tiszántúli református püspök köszöntőjében az egyház közösségéről beszélt, amely összekapcsol bennünket 500 évvel ezelőtt élt hitvalló őseinkkel.


Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház úrvacsorás istentiszteleten MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A zsinat ünnepi ülését követően délután úrvacsorás istentiszteleten adtak hálát „Isten több évszázadot felölelő kegyelméért és megtartó szeretetéért”. Áder János köztársasági elnök részt vett a délelőtti ünnepi ülésen, valamint ott volt a délutáni istentiszteleten is.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét a debreceni református Nagytemplomban
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.