2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Ron Dennis kiszállt a McLarenből, eladta részesedését

Harminchét év után véget ért a Ron Dennis-korszak a McLarennél: a Forma-1-es istállót korábban hosszú ideig csapatfőnökként irányító szakember eladta 25 százalékos részesedését a konszernben.

A McLaren-csoport pénteken közölte, hogy az üzlet lezajlott.

Médiainformációk szerint a bahreini és szaúdi tulajdonostársak 275 millió fontot fizettek a 70 éves Ron Dennisnek, aki 1981 és 2009 között volt F1-es csapatfőnök.

A brit üzletember vezető pozíciója már tavaly novemberben megingott a McLarennél, miután összetűzésbe keveredett a szaúdi Manszur Ojjehhel.

Dennis irányítása alatt olyan pilóták vezették a McLaren autóit, mint Ayrton Senna, Niki Lauda és Alain Prost, illetve Lewis Hamiltonnak is ő adta az első lehetőséget az autósport elitkategóriájában. A wokingi székhelyű istálló 17 világbajnoki címet szerzett és 158 futamgyőzelmet aratott Dennisszel.

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).