2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Debrecen

Sikeres a Szabadtéri Játékok!

 A tízezredik jegyvásárlót köszöntötték a Nagyerdei Szabadtéri Játékok látogatói között, aki egy debreceni nyugdíjas volt. A Csokonai Nemzeti Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok Ezüstbojtár című zenés játékának magyarországi ősbemutatója az élmény mellett újabb belépőket, ajándékokat jelentett Barkó Imrénének.

– Ilyen szerencsém még életemben nem volt – örvendezett az idős hölgy.


Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az ajándékok átadásakor elmondta: a Nagyerdei Szabadtéri Játékok 23. évada június 10-én indult.

– Tavaly június 30-án köszönthettük a tízezredik vásárlónkat, idén nyolc nappal korábban sikerült elérni ezt a számot. Ez egyfajta visszaigazolás a nézőink részéről, hogy a Nagyerdei Szabadtéri Színpad az ország kulturális brandje lett, és az egyik legjobb hazai szabadtéri színház az előadó-művészeti produkciók programkínálatában – tette hozzá.

Az idei színházi programsorozatban 11 vendégtársulat 15 produkciójában – a Főnix Rendezvényszervező saját bemutatóival együtt – összesen húsz nagyszínpadi előadás látható a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A zenei programsorozatban pedig nyolc produkciót tekinthet meg a nagyérdemű.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.