2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Debrecen

Sikeres a Szabadtéri Játékok!

 A tízezredik jegyvásárlót köszöntötték a Nagyerdei Szabadtéri Játékok látogatói között, aki egy debreceni nyugdíjas volt. A Csokonai Nemzeti Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok Ezüstbojtár című zenés játékának magyarországi ősbemutatója az élmény mellett újabb belépőket, ajándékokat jelentett Barkó Imrénének.

– Ilyen szerencsém még életemben nem volt – örvendezett az idős hölgy.


Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az ajándékok átadásakor elmondta: a Nagyerdei Szabadtéri Játékok 23. évada június 10-én indult.

– Tavaly június 30-án köszönthettük a tízezredik vásárlónkat, idén nyolc nappal korábban sikerült elérni ezt a számot. Ez egyfajta visszaigazolás a nézőink részéről, hogy a Nagyerdei Szabadtéri Színpad az ország kulturális brandje lett, és az egyik legjobb hazai szabadtéri színház az előadó-művészeti produkciók programkínálatában – tette hozzá.

Az idei színházi programsorozatban 11 vendégtársulat 15 produkciójában – a Főnix Rendezvényszervező saját bemutatóival együtt – összesen húsz nagyszínpadi előadás látható a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A zenei programsorozatban pedig nyolc produkciót tekinthet meg a nagyérdemű.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.