2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Belföld

Soros radikálisait már az őszi rendbontásokra képzik ki titokban

Titokban tartottak polgári engedetlenségi képzést a Civil Kollégium Alapítvány kunbábonyi központjában radikális aktivistáknak – értesült a Magyar Idők.

A lap úgy tudja már tavaly elkezdték a résztvevők képzését, amiben az aktivistákat arra is kiokították, hogyan tudnak kiprovokálni rendőrségi beavatkozást, vagy miként viselkedjenek egy intézményfoglalás alkalmával.


A radikális aktivisták ősztől várhatóan a kormánypártokhoz köthető ingatlanok, valamint különböző állami intézmények elfoglalásával, működésük megzavarásával igyekeznek majd befolyásolni a 2018-as választások kimenetelét – értesült a Magyar Idők.

A Civil Kollégium Alapítvány (CKA) tulajdonában van a kiképzés helyszíne, aminek része volt egy polgári engedetlenségi kurzus, amit Kunbábony határában, egy félreeső házban tartottak, olyan tapasztalt tüntetők vezetésével, mint amilyen a Fidesz Lendvay utcai székházának 2013-as elfoglalásában részt vevő Misetics Bálint és Kalocsai Kinga Regina, vagy a Sándor-palotát nemrégiben festékesflakonnal megdobáló Gulyás Márton írta forrásaira hivatkozva a lap.

Kapcsolódó Cikkek