2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld Tatabánya

Sportosan indult a vakáció

Épp csak elkezdődött a nyár, a Vértes Agórája táboraiban máris sportok egész sorát ismerhették meg a gyerekek.

Egy hét alatt öt sportággal ismerkedhettek meg a gyerekek. Nem sokkal az után, hogy elkezdődött a nyári szünet, elindultak az agórás nyári táborok is. Az első a sorban a sporttábor volt, amire ezúttal is sok általános iskolás diák jelentkezett. A napközis tábor öt napig, hétfőtől péntekig tartott, szerdán, amikor ott jártunk, épp kosárlabdát pattogtattak.


 

Minden egyes nap egy újabb sportággal ismerkednek meg a gyerekek. Hétfőn cselgáncsoztunk, kedden kézilabdáztunk, ma a kosárlabdával ismerkedhetnek meg, holnap atletizálni fogunk, pénteken pedig focizunk. Én úgy gondolom, hogy lelkesek és motiváltak, a legtöbben egyébként is sportolnak egyesületekben, vagy csak úgy a szabadidejükben, de szívesen próbálnak ki más sportágakat is.

A tízéves Kővári Tamara a Kodály Zoltán Általános Iskolából érkezett, és azt mondja, azért jelentkezett a táborba, mert nagyon szeret sportolni, mozogni. A kedvenc napja a kedd volt, amikor kézilabdázhatott és sok új trükköt, fogásokat tanulhatott meg.

A tábor ideje alatt több edző is foglalkozott a gyerekekkel, akik igyekeztek a lehető legtöbb tudást átadni nekik úgy, hogy közben játékosan, jó hangulatban telhessenek a napok. Ez, úgy tűnik, ahogyan az eddigi években, úgy most is sikerült, hiszen sok a visszajáró táborozó, akiknek nem az idei volt az első agórás sporttáboruk, és valószínű, hogy nem is az utolsó.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.