2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Strandidő lesz a hétvégén

Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, egyre inkább a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön várható több helyen zápor, zivatar.

A heves zivatarokat károkozó szél, nagyméretű jég és felhőszakadás kísérheti. Estétől csökken a felhőzet, délen is egyre több helyen megszűnik a csapadék. Szombaton sok napsütésre, nagyrészt száraz időre számíthatunk, majd este a Dunántúl nyugati, északnyugati felén már több lesz a felhő, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, pénteken főleg az Északi-középhegység térségében időnként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul, az Északi-középhegység egyes részein lehet pár fokkal hűvösebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30, 35 fok között valószínű.

Kapcsolódó Cikkek

  • Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Károkat okoz az erős szél Magyarország északkeleti részén, főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

  • Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak a célra – jelentette be a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.