2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld

Súlyos mulasztást követett el pécsi székházával az MSZP

Több mint nyolc éven át nem tett eleget építményadó bevallási kötelezettségének az MSZP Pécsett, amely 2008. november 27-én vásárolta meg a Tüzér utca 3. szám alatti “mozgalmi ház” megnevezésű székházat – tájékoztatta a Magyar Időket a baranyai megyeszékhely adóügyi osztályának vezetője.

Nagy Zoltán a lappal közölte: a hatályos jogszabályok szerint az építményadó bevallást 2009. január 15-ig kellett volna megtennie a pártnak. Ennek a kötelezettségének sem az épület értékesítésének (2016. december 6.) időpontjáig, sem a mai napig nem tett eleget – tette hozzá.


A szakember elmondta, hogy az épület külső méretei alapján (745 négyzetméter) az adóköteles hasznos alapterület 675 négyzetméter körül lehet, a nem lakás céljára szolgáló építmények adómértéke pedig 850 forint négyzetméterenként. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az MSZP-nek automatikusan meg kellett volna fizetnie az éves szinten csaknem 600 ezer forintot.

Tekintettel arra, hogy minden párt, így az MSZP is az egyesületekre irányadó szabályok szerint adózik, ha teljesítette volna az adóbevallási kötelezettségét, nyilatkozhatott volna arról: a megelőző évben volt-e társasági adófizetési kötelezettsége. E feltétel esetén mentesülhetett volna az építményadó megfizetése alól – közölte Nagy Zoltán – olvasható a Magyar Idők pénteki számában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó Péter egyetért szlovén kollégájával, Miro Cerarral abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy képezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait – erről a külgazdasági és külügyminiszter keddi ljubljanai tárgyalásai után nyilatkozott telefonon az MTI-nek.

  • A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei, akik a jövő dolgozói és felelősségteljes állampolgárai lesznek, az ő kezükben lesz tehát az ország fejlődése – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a gyermekjogok világnapja alkalmából kiadott közleményében kedden.