2018. április 23., hétfő
Béla

Belföld

Szabó Bálint: Maffia irányítja Szegedet, és Botka László a keresztapa

A költségvetési csalás miatt előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csaba “az MSZP és Botka László titkos pártpénztárnoka” – jelentette ki Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője pénteken Szegeden.

Szabó Bálint a szegedi közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte, a gyanú szerint milliárdok vándoroltak Botka László ügyvédjéhez, Czeglédy Csabához.


Az ügyvezető úgy fogalmazott, “maffia irányítja Szegedet, és Botka László a keresztapa”, a szegedi polgármester körül “elfogyott a levegő”, közvetlen munkatársai közül “szinte mindenki vádlott vagy gyanúsított” valamilyen büntetőügyben.

Ujhelyi István szegedi szocialista politikus, európai parlamenti képviselő azt mondta, “Czeglédy Csaba, veled vagyunk!”, azt azonban nem, hogy veletek vagyunk Szeviép-károsultak vagy veletek vagyunk diákok – közölte Szabó Bálint.


Kifejtette, mintegy kétezer, a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezeteknél dolgozó diák vár hiába májusi bérére, és már abban sem bízhat, hogy júniusi fizetését megkapja, a követelésük 80-130 millió forintra tehető.

“Szeged tele van korrupciós ügyekkel” – mondta az ügyvezető, aki azt állította: “csak idő kérdése, hogy Botka László is a vádlottak padjára kerüljön”.

Pénteken a Magyar idők számolt be arról, hogy értesülésük szerint pár héttel a megbízatása után máris felmondta az MSZP-frakció Botka László bizalmi emberének számító új kommunikációs igazgató, Kerényi Györggyel kötött megállapodását, sőt a parlamenti belépőjét is megvonták tőle.

Mint arról beszámoltunk, a baloldal ügyvédjeként emlegetett Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát a múlt héten helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint egy bonyolult munkaerő-közvetítő bűnszervezet tagjaként hárommilliárdos költségvetési csalásban vett részt. Az Echo Tv Informátor című műsorának stábja még szerdán járt Czeglédy cége, a Human Operator Zrt. szombathelyi székházánál, ahol egy kukában meghökkentő iratokra bukkantak.

Csütörtökön a Magyar Idők írta meg, hogy feszültséget szült az MSZP-n belül, hogy a kampány szervezésére életre hívott országos választási bizottság szinte korlátlan hatalommal ruházta fel Botka Lászlót, aki nem is tagja a párt vezetésének.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Az ellenzék nem magában, hanem egyebek mellett a választási rendszerben keresi hatalmas vereségük okát. Pedig nincs olyan ország, amely választási rendszerével nem a Fidesz kormányozna.

 • Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit.

 • Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Újabb pofont kapott Magyarország Soros Györgytől és bandájától. Múlt hét hétfőn járt Brüsszelben a pénzügyi spekuláns és láss csodát, csütörtökön már meg is szavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

 • Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a parlamenti választás eredményét kommentálva.