2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld Szeged

Sziromeső

Több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonult végig Szőreg utcáin a XIX. Szőregi Rózsaünnep alkalmával.

Az évről évre népszerűbb és színpompásabb rózsafesztivál csúcspontjának a karneváli felvonulás számít, melyhez a kánikulai hőség ellenére a feldíszített lovas kocsik, hintók és homokfutók mellett autóval, kerékpárral és gyalogosan is rengetegen csatlakoztak. A háromnapos ünnep alatt lehetőség nyílt betekinteni a rózsatermelők mindennapjaiba: az érdeklődők megismerhették a Szőreg környéki rózsaföldeken folyó napi munkát, de Magyarország első Rózsamúzeuma az évszázados múltra visszatekintő tárgyi és írásos emlékeket is bemutatta. A különleges értéknek számító virág termesztése közel 300 családnak biztosít megélhetést a térségben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ebola vírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát a magyar kutató

  Ebola vírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát a magyar kutató

  Továbbra is tünetmentes az a magyar kutató, aki múlt pénteken egy állatkísérlet során Ebola vírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát, de a karantént még nem oldják fel, mert a lappangási idő 21 nap – hangzott el az M1 aktuális csatorna déli Híradójában szombaton.

 • Egy új passzus szerint örök érvényű felajánlást tehetnek az adófizetők az egyházaknak

  Egy új passzus szerint örök érvényű felajánlást tehetnek az adófizetők az egyházaknak

  Egy rövid számsor egyszeri megadásával akár nyugdíjas korukig minden évben pénzhez juttathatják valamelyik egyházat a magyar adófizetők. Erre a személyi jövedelemadó új szabálya ad módot: eszerint az adóhivatal addig folyósítja az érintett adójának egy százalékát a kiválasztott egyháznak, amíg az állampolgár meg nem változtatja a címzettet – írja a Magyar Idők szombati száma.

 • Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

  Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

  Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően – jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.