EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld Szeged

Sziromeső

Több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonult végig Szőreg utcáin a XIX. Szőregi Rózsaünnep alkalmával.

Az évről évre népszerűbb és színpompásabb rózsafesztivál csúcspontjának a karneváli felvonulás számít, melyhez a kánikulai hőség ellenére a feldíszített lovas kocsik, hintók és homokfutók mellett autóval, kerékpárral és gyalogosan is rengetegen csatlakoztak. A háromnapos ünnep alatt lehetőség nyílt betekinteni a rózsatermelők mindennapjaiba: az érdeklődők megismerhették a Szőreg környéki rózsaföldeken folyó napi munkát, de Magyarország első Rózsamúzeuma az évszázados múltra visszatekintő tárgyi és írásos emlékeket is bemutatta. A különleges értéknek számító virág termesztése közel 300 családnak biztosít megélhetést a térségben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme, biztonsága áll – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Európai Bizottság Új megállapodás a fogyasztói érdekekért címen közzétett javaslatának társadalmi vitáján.

 • Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, és folyamatosan fejleszti a viharjelző rendszereket a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

 • A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.