EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,12 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Több tucat migráns próbált átszökni Magyarországra

A szerda késő este feltartóztatott 36 fős csoport után csütörtök hajnalban újabb 34 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök Kelebián és Hercegszántón – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Árvai Edina tájékoztatása szerint a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök éjfél és reggel 6 óra között, két intézkedés során akadályozták meg az újabb illegális bevándorlók jogellenes belépését Magyarország területére.


A szóvivő korábban jelezte: néhány órával korábban, szerda este 36 migránst tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántónál. Mivel igazoltatásuk során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, a magukat pakisztáni állampolgároknak valló embereket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tette hozzá Árvai Edina.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Kárpát-medencében

  A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Kárpát-medencében

  A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Felvidéken és az egész Kárpát-medencében – jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak a megnyitóján kedden.

 • Újra 30°C fölé emelkedik a hőmérő higanyszála

  Újra 30°C fölé emelkedik a hőmérő higanyszála

  Kedden és szerdán is gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel az ország döntő részén csapadék nélkül. Ugyanakkor kedden délután az északi megyesávban, szerdán pedig az északkeleti megyékben elvétve futó zápor esetleg előfordulhat, sőt szerda késő este a nyugati határvidékre is besodródhat Ausztria felől egy-egy zápor, netán zivatar.

 • Deutsch Tamás: Az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

  Deutsch Tamás: Az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

  Az Európai Unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, az uniós szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani – jelenttette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden.