2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Ózd

Tömegeket vonzott a Jazz Parádé

A II. Hétvölgy Fesztivál programjai között kapott helyet a VIII. Jazz Parádé, amelyen ezúttal is neves előadók léptek színpadra. A program megvalósításában hatalmas szerepet vállalt Balog Zolán miniszter (Emmi), aki ötmillió forinttal támogatta a rendezvényt.

A zenei programot a korábbi évekhez hasonlóan a Jazz Parádé két éltetője, Dancsok Tamás és Varga Tibor állította össze, sőt a fellépőket is ők szervezték Ózdra. Nekik köszönhetően lépett színpadra több zenei műfaj képviselője. Május 26-án utcazenészek lepték el Ózd köztereit, mintegy kedvcsinálóként a helybelieknek a kétnapos zenei fesztiválhoz. Aztán sorra mutatkoztak be a minőségi muzsika képviselői, mint a Miskolci Dixieland Band, a Selected Six, a Budapest Jazz Band vagy Pély Barna, aki szenzációs előadást produkált egy szál gitárral. Róla Dancsok Tamás meg is jegyezte, hogy igazi show-t nyomott az igai profi zenész, akit a jövőben visszavárnak a városba. A főszervező úgy értékelt, hogy ezt a kétnapos produkciót akár Las Vegasban is le lehetett volna adni. Mert a második nap sem szűkölködött nívós zenében, a Swing Boys Budapest, a New Orleans Marching Band, a Bohém Ragtime Band és csattanóként a Majka & Curtis kettős varázsolt igazi zenei élményt a mintegy kétezer érdeklődő számára.


Fotó: Lokál
Képalá: Az ózdi származású Lázár István igazi örömzenét játszott a trombitáján

A formálódó kulturális negyedben – ahol az alkalomra virágos környezetet biztosított az önkormányzat – az ÓMI Olvasó szakmai stábja végezte magas színvonalon a rendezvény lebonyolítását. Információnk szerint a támogatásnak köszönhetően nullszaldós lett a pénzügyi elszámolás, miután minden fellépőt kifizettek.

Fotó: Lokál
Képalá: Majkáéknak kétezernél is nagyobb volt a közönsége

Riz Gábor közbenjárt Balog Zoltánnál a támogatás megítélésében, amit az ÓMI igazgatója, Pappné Szalka Magdolna kért a minisztertől. Az országgyűlési képviselő a parádé után gratulált a szervezőknek és a műsor összeállítóinak. Kifogásolta az első napi viszonylagos érdektelenséget a közönség részéről, ami a programok egymásra torlódása miatt fordulhatott elő, ám véleménye szerint a második nap mindenért kárpótolt. Végül a nívós zenei esemény résztvevőinek megköszönte, hogy öregbítették Ózd jó hírét.


Fotó: Lokál
Képalá: Pély Barna virtuozitását sokan megtapsolták

Fotó: Lokál
Képalá: Az ózdi közönség ezúttal is hálás volt a magas színvonalért

Fotó: Lokál
Képalá: Sok műfaj számos előadója fellépett Ózdon

Fotó: Lokál
Képalá: Érdeklődésben idén sem volt hiány

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.