2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Külföld

Trump hevesen kikelt a dél-koreai kereskedelmi többlet ellen

Donald Trump amerikai elnök pénteken hevesen kikelt az Egyesült Államokkal szembeni dél-koreai kereskedelmi többlet ellen az ázsiai ország államfőjével, Mun Dzse Innel folytatott tárgyalásán – adta hírül pénteken a Reuters brit hírügynökség.

A megbeszélés a Fehér Házban volt. Mun májusban lett Dél-Korea elnöke, és első külföldi útja Washingtonba vezetett. Látgatása csütörtökön kezdődött, amikor a két államfő feleségük társaságában együtt vacsorázott ugyancsak a Fehér Házban.

Trump pénteken azzal fenyegetőzött, hogy összetépi azt az öt évre szóló kereskedelmi egyezményt, amelyet még elődje, Barack Obama hozott tető alá Szöullal. Az Észak-Korea jelentette atomfegyverveszélyt illetően azt mondta, hogy Munnal “számos lehetőség” megvitatásának folyamatában vannak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Előzetes letartóztatásba került Macron volt biztonsági főnöke

    Előzetes letartóztatásba került Macron volt biztonsági főnöke

    Előzetes letartóztatásba vették kedd este Alexandre Benallát, Emmanuel Macron francia elnök volt biztonsági főnökét, aki ellen azért folyik eljárás, mert egy tavaly májusi diákmegmozduláson tüntetőket bántalmazott rendőrségi rohamsisakban és karszalagot viselve.

  • Tízezrek tiltakoztak Franciaországban az antiszemitizmus ellen

    Tízezrek tiltakoztak Franciaországban az antiszemitizmus ellen

    Tízezrek tiltakoztak kedd este mintegy hetven francia városban az elmúlt hetekben elkövetett antiszemita támadások ellen. Párizsban mintegy 20 ezren gyűltek össze a République téren, miközben Emmanuel Macron államfő a Soá emlékhelyen koszorúzott a parlament két háza elnökének kíséretében.