EUR: 323,46 Ft
CHF: 283,48 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Tudományos célra ajánlotta fel agyát egy volt amerikaifutball-játékos

Tudományos célra ajánlotta fel agyát Warren Sapp volt amerikaifutball-játékos.

A 44 éves exsportoló kedden jelentette be a közösségi médiában, hogy halála után a Concussion Legacy Foundation nevű szervezet kapja meg az agyát.


Közleményében Sapp elmondta, hogy már érzi a hatását annak a rengeteg ütésnek, amelyet a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) eltöltött 13 év alatt gyűjtött be. Hozzátette, hogy leginkább a memóriája miatt aggódik.

Sapp reményei szerint a felajánlásával segíthet megóvni a jövőbeli amerikaifutball-játékosokat az agyrázkódásoktól és a maradandó agykárosodástól.

Sapp 1995 és 2003 között a Tampa Bay Buccaneers védőfalembereként játszott, ahol hét alkalommal kapott meghívást a sportág All-Star gálájának számító Pro Bowlra, 2002-ben pedig sikerült bajnoki címet is nyernie a floridai alakulattal. Ezután 2004 és 2007 között az Oakland Raiders játékosa volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).