2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb XIV.kerület

Udvari játék épült a kártérítésből

A jó hírneve megsértéséért megítélt 300 ezer forintos kártérítés teljes összegét a Zuglói Tihany Óvodának adományozta a BVSC-Zugló elnöke.

Szatmáry Kristóf azután perelte be az RTL Klubot, hogy az lejárató riportot közölt róla.


Szatmáry Kristóf már át is adta a gyerekeknek az új kerti játékot ( Fotó: Sáfár Tibor)

Hazudott az RTL Klub – állapította meg tavaly ősszel a Fővárosi Törvényszék, amely kimondta: az RTL Híradó 2015. január 5-én valótlanul állította, hogy Szatmáry Kristóf elnök és fia használta a még át nem adott uszoda medencéjét. A csatorna ezzel megsértette az egyesület elnökének jó hírnevét. Mindezért 300 ezer forintos kártérítés fizetésére, valamint 15 napon belüli bocsánatkérésre kötelezte az RTL Klubot a taláros testület.
Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke a kártérítést jótékony célra ajánlotta fel: országgyűlési képviselői választókerületének egyik gyermekintézménye, a Zuglói Tihany Óvoda kapja meg a teljes összeget. A 300 ezer forintból a gyerekek az óvoda játszóterére egy egyedi készítésű lovas kocsit kaptak, amelyet már birtokba is vehettek.

A 300 ezer forintból a gyerekek az óvoda játszóterére egy egyedi készítésű, játék lovas kocsit kaptak ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Számomra szimbolikus volt ez az ügy, mert ha minden alkalommal beperelném a balliberális médiát, amikor hazudik rólam, akkor az életem arról szólna, hogy állandóan ügyvédekkel találkozom – mondta a játszótér átadásakor Szatmáry Kristóf. – Ezért csak ritkán fordulok bírósághoz, és most is csak azért tettem, mert az RTL Klub a gyermekemet is belekeverte a politikai játszmáiba, és ezzel átlépett egy határt – jelentette ki. Hozzátette, az elmúlt években számtalanszor próbálták már a családját lejáratni ismétlődő hazugságokkal. „Azt javasolom az ellenzéki sajtó tisztelt képviselőinek, hogy a további perek elkerülése érdekében keressenek meg engem is, mielőtt cikket jelentetnek meg rólam. A hazugságokkal ellentétben ugyanis az egyébként évtizedek óta kereskedelemmel foglalkozó családom tulajdonában nincs 12 trafik, hanem csak egy, meg lehet nézni a cégadatbázisban. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál az elnökségem alatt minden törvényes és átlátható volt, és ezt az illetékes hatóságok – a NAV-tól az Állami Számvevőszékig – szintén igazolták. Az édesanyám a diplomáját 2004-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetemen, még a számát is megadtuk. A tények azonban nem tudták meggyőzni a balliberális médiát, és mivel nem tudnak semmit felhasználni ellenem, újra és újra a százszor megcáfolt rágalmakat veszik elő – mondta Szatmáry Kristóf, hozzátéve: nem hagyja, hogy a családját is meghurcolják mások politikai céljainak szolgálatában.


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.