2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XIV.kerület

Udvari játék épült a kártérítésből

A jó hírneve megsértéséért megítélt 300 ezer forintos kártérítés teljes összegét a Zuglói Tihany Óvodának adományozta a BVSC-Zugló elnöke.

Szatmáry Kristóf azután perelte be az RTL Klubot, hogy az lejárató riportot közölt róla.


Szatmáry Kristóf már át is adta a gyerekeknek az új kerti játékot ( Fotó: Sáfár Tibor)

Hazudott az RTL Klub – állapította meg tavaly ősszel a Fővárosi Törvényszék, amely kimondta: az RTL Híradó 2015. január 5-én valótlanul állította, hogy Szatmáry Kristóf elnök és fia használta a még át nem adott uszoda medencéjét. A csatorna ezzel megsértette az egyesület elnökének jó hírnevét. Mindezért 300 ezer forintos kártérítés fizetésére, valamint 15 napon belüli bocsánatkérésre kötelezte az RTL Klubot a taláros testület.
Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke a kártérítést jótékony célra ajánlotta fel: országgyűlési képviselői választókerületének egyik gyermekintézménye, a Zuglói Tihany Óvoda kapja meg a teljes összeget. A 300 ezer forintból a gyerekek az óvoda játszóterére egy egyedi készítésű lovas kocsit kaptak, amelyet már birtokba is vehettek.

A 300 ezer forintból a gyerekek az óvoda játszóterére egy egyedi készítésű, játék lovas kocsit kaptak ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Számomra szimbolikus volt ez az ügy, mert ha minden alkalommal beperelném a balliberális médiát, amikor hazudik rólam, akkor az életem arról szólna, hogy állandóan ügyvédekkel találkozom – mondta a játszótér átadásakor Szatmáry Kristóf. – Ezért csak ritkán fordulok bírósághoz, és most is csak azért tettem, mert az RTL Klub a gyermekemet is belekeverte a politikai játszmáiba, és ezzel átlépett egy határt – jelentette ki. Hozzátette, az elmúlt években számtalanszor próbálták már a családját lejáratni ismétlődő hazugságokkal. „Azt javasolom az ellenzéki sajtó tisztelt képviselőinek, hogy a további perek elkerülése érdekében keressenek meg engem is, mielőtt cikket jelentetnek meg rólam. A hazugságokkal ellentétben ugyanis az egyébként évtizedek óta kereskedelemmel foglalkozó családom tulajdonában nincs 12 trafik, hanem csak egy, meg lehet nézni a cégadatbázisban. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál az elnökségem alatt minden törvényes és átlátható volt, és ezt az illetékes hatóságok – a NAV-tól az Állami Számvevőszékig – szintén igazolták. Az édesanyám a diplomáját 2004-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetemen, még a számát is megadtuk. A tények azonban nem tudták meggyőzni a balliberális médiát, és mivel nem tudnak semmit felhasználni ellenem, újra és újra a százszor megcáfolt rágalmakat veszik elő – mondta Szatmáry Kristóf, hozzátéve: nem hagyja, hogy a családját is meghurcolják mások politikai céljainak szolgálatában.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.