EUR: 325,97 Ft
CHF: 280,69 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Nyíregyháza

Új hangár a sportrepülésért

A nyíregyházi repülőtér egyik új ékessége egy hangár. Az összesen 15 gép befogadására alkalmas épület 40 milliós költségből épült, negyven éve nem volt ekkora, a sportrepülést segítő fejlesztés.

Két motoros, három vitorlázórepülő, valamint nyolc sárkányrepülő hajléka lesz a két épületrészből álló hangár, közel 600 négyzetméteren. Az ország egyik legjobb adottságokkal rendelkező repülőterén a második világháború után épült az első hangár, és 1950-ben alakult meg a Nyíregyházi Repülőklub. Egyébként Nyíregyháza neve régóta ismerősen és jól cseng a polgári pilótaképzésben: a bázison számos szakember sajátította el a gyakorlati alapokat az elmúlt évtizedekben. Az oktatás mellett a forgalom is bővül: egyre több magángép landol, és a sportrepülés is egyre népszerűbb.


Hangár (Fotó: Lokál)

Hársfalvi Péter, a Nyíregyházi Repülő- és Ejtőernyős Klub elnöke az avatáson elmondta, az épület magánberuházásban, társadalmi összefogással készült el, önkormányzat a telket biztosította. Ezzel megteremtették a magasabb színvonalú repülés és ejtőernyőzés alapjait, és jobb körülmények fogadják a repülő-, sárkányrepülő- és ejtőernyősverseny résztvevőit is. Az átadáson elhangzott: szeretettel várják a fiatalokat, hogy valósítsák meg repülési álmaikat.

Hangár (Fotó: Lokál)

Hangár (Fotó: Lokál)

Hangár (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.