2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Nyíregyháza

Új hangár a sportrepülésért

A nyíregyházi repülőtér egyik új ékessége egy hangár. Az összesen 15 gép befogadására alkalmas épület 40 milliós költségből épült, negyven éve nem volt ekkora, a sportrepülést segítő fejlesztés.

Két motoros, három vitorlázórepülő, valamint nyolc sárkányrepülő hajléka lesz a két épületrészből álló hangár, közel 600 négyzetméteren. Az ország egyik legjobb adottságokkal rendelkező repülőterén a második világháború után épült az első hangár, és 1950-ben alakult meg a Nyíregyházi Repülőklub. Egyébként Nyíregyháza neve régóta ismerősen és jól cseng a polgári pilótaképzésben: a bázison számos szakember sajátította el a gyakorlati alapokat az elmúlt évtizedekben. Az oktatás mellett a forgalom is bővül: egyre több magángép landol, és a sportrepülés is egyre népszerűbb.


Hangár (Fotó: Lokál)

Hársfalvi Péter, a Nyíregyházi Repülő- és Ejtőernyős Klub elnöke az avatáson elmondta, az épület magánberuházásban, társadalmi összefogással készült el, önkormányzat a telket biztosította. Ezzel megteremtették a magasabb színvonalú repülés és ejtőernyőzés alapjait, és jobb körülmények fogadják a repülő-, sárkányrepülő- és ejtőernyősverseny résztvevőit is. Az átadáson elhangzott: szeretettel várják a fiatalokat, hogy valósítsák meg repülési álmaikat.

Hangár (Fotó: Lokál)

Hangár (Fotó: Lokál)

Hangár (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.