EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Nyíregyháza

Új hangár a sportrepülésért

A nyíregyházi repülőtér egyik új ékessége egy hangár. Az összesen 15 gép befogadására alkalmas épület 40 milliós költségből épült, negyven éve nem volt ekkora, a sportrepülést segítő fejlesztés.

Két motoros, három vitorlázórepülő, valamint nyolc sárkányrepülő hajléka lesz a két épületrészből álló hangár, közel 600 négyzetméteren. Az ország egyik legjobb adottságokkal rendelkező repülőterén a második világháború után épült az első hangár, és 1950-ben alakult meg a Nyíregyházi Repülőklub. Egyébként Nyíregyháza neve régóta ismerősen és jól cseng a polgári pilótaképzésben: a bázison számos szakember sajátította el a gyakorlati alapokat az elmúlt évtizedekben. Az oktatás mellett a forgalom is bővül: egyre több magángép landol, és a sportrepülés is egyre népszerűbb.


Hangár (Fotó: Lokál)

Hársfalvi Péter, a Nyíregyházi Repülő- és Ejtőernyős Klub elnöke az avatáson elmondta, az épület magánberuházásban, társadalmi összefogással készült el, önkormányzat a telket biztosította. Ezzel megteremtették a magasabb színvonalú repülés és ejtőernyőzés alapjait, és jobb körülmények fogadják a repülő-, sárkányrepülő- és ejtőernyősverseny résztvevőit is. Az átadáson elhangzott: szeretettel várják a fiatalokat, hogy valósítsák meg repülési álmaikat.

Hangár (Fotó: Lokál)

Hangár (Fotó: Lokál)

Hangár (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.