2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Külföld

Új helikopter-leszállópálya épült Kim Dzsong Un villájánál a jachtkikötő mellé

Új helikopter-leszállópálya épült Kim Dzsong Un észak-koreai vezető villájánál a korábban létesített jachtkikötő közelében – jelentette csütörtökön az amerikai Johns Hopkins Egyetem egyik kutatójára hivatkozva a washingtoni Szabad Ázsia Rádió.

Curtis Melvin, az egyetem Észak-Korea-intézetének szakértője április elején készült műholdfelvételeken vette észre az újnak látszó létesítményt a Dél-Phjongan tartományban, az ország középső részén, egy mesterséges tó partján fekvő épületegyüttesnél.


Melvin szerint a leszállópálya nem közvetlenül Kim, hanem családja és vendégei számára készült. A Szabad Ázsia Rádió úgy tudja, hogy a harmincas évei elején járó észak-koreai diktátor 2011-es hatalomra lépése óta már kilenc magánrepülőteret építtetett, mert imádja a repülőket.

“Kifogásolható, hogy rengeteg munka és pénz megy úgy pocsékba, hogy semmilyen módon nem járul hozzá az észak-koreaiak életéhez” – jegyzi meg az amerikai rádióadó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Kavicszátonyra futott vasárnap délután egy angol komp Calais francia kikötővárosnál; a fedélzetén lévő 313 utasnak nem esett baja – közölték az illetékes hatóságok.

 • Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy német falut, az egyetlen licitálónak 140 ezer eurót (mintegy 43 millió forintot) ért meg az Alwine nevű település.

 • A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A nehézkesen haladó tárgyalások ellenére kicsi az esély arra, hogy új szavazást tartsanak az Egyesült Királyságban az uniós kiválásról – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán vasárnap azzal kapcsolatban, hogy pénteken előzetes megállapodás született a kiválás legfontosabb feltételeiről.