EUR: 305,32 Ft
CHF: 276,90 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Belföld

Unokája érkezésére várt a tragikus sorsú pilóta

Két lánya és kisfia gyászolja a tököli repülőbalesetben elhunyt pilótát. A nagyobbik lánya épp kisbabát vár, őt különösen megrázta édesapja halálhíre.

A Falke motoros vitorlázógépet vezető oktató-pilóta, F. Tibor barátai ma is csak találgatják, mi okozta Tökölön a hétvégi repülőszerencsétlenséget. Mint ismert, a civilben földmérőként dolgozó Tibor és növendéke egy fordulót követően a repülőtér sarkában a beton mellé zuhant és szörnyethalt. A kisgép olyan erővel csapódott a földbe, hogy darabjaira tört. F. Tibort két lánya és utolsó házasságából egy kisfia gyászolja.


MTI Fotó: Mihádák Zoltán

– A nagyobbik lányom telefonon hívott a szomorú hírrel. Nagyon aggódom érte, mert kisbabát vár és felzaklatta az édesapja halála – mondta a Lokálnak a pilóta első felesége. – Tibornak sohasem volt repülőbalesete, autót is megfontoltan, nyugodtan vezetett. Arra gondolunk, talán rosszul lett, infarktust kaphatott, ez okozta a bajt.

Az oktató barátai azonban másra gyanakodnak. Mint mondják, F. Tibor harminc éve vezetett repülőt, rendkívül rutinos, tapasztalt pilóta volt, betegen biztos nem szállt volna fel a gépre.

– Úgy tudjuk, ezúttal egy tanítványa is mellette ült, akivel a sokadik iskolakör után – egy motorleállásból eredő vészhelyzet megoldásaként – épp a leszállást gyakorolták – mondta F. Tibor kollégája. – Azonban a forduló után váratlanul hátszélbe kerültek, ami valódi vészhelyzetet produkált, ez okozhatta a tragédiát.

Egy szemtanú elmondása szerint zuhanás közben a Falke motorja hörgő hangot adott, mintha a pilóta próbálta volna újraindítani azt. F. Tibor a Kék Ég Repülő Sportegyesület oktatója volt. Paksy Gyöngyi elnök elmondta: bár ők is foglalkoznak pilótaképzéssel, kollégájuk a pénteki tragikusan végződő oktatást külső szervezésben, idegen cég repülőgépével végezte. – Repülős szertartással búcsúzunk majd Tibortól, a temetést a család intézi – tette hozzá az elnök.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.