EUR: 307,89 Ft
CHF: 266,71 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Külföld

Véget ért a túszdráma, minden támadót megöltek

A szomáliai biztonsági erők csütörtök hajnalban véget vetettek az éttermi túszdrámának Mogadishuban, az összes támadót megölték – közölte egy magas rangú rendőrtiszt.

Az incidensnek legalább 19 civil esett áldozatul egy rendőrtiszt szerint. A halálos áldozatok között van öt kislány és egy szíriai szakács. A sebesültek száma legalább 26.

A terrorista támadás szerdán késő este érte a Pizza House nevű éttermet. Előbb egy öngyilkos merénylő autóstul felrobbantotta magát a bejárat közelében, majd katonai ruhába öltözött fegyveresek bevették magukat az épületbe, és többtucatnyi embert túszul ejtettek.

Az AP hírügynökség későbbi jelentése szerint a terroristák ellen bevetett biztonsági erők két fegyverest lelőttek, és tíz túszt sikerült kiszabadítaniuk. A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorszervezet jelentkezett.

A szomáliai biztonsági erők hajnalban körbevették az épületet, de a sötétség miatt akkor még kockázatosnak tartották az épület megostromlását. Később támadást indítottak, és megölték a maradék öt támadót.

A túlélők beszámoltak arról, hogy hogyan sikerült elbújniuk a terroristák elől, akik fel akartak kutatni minden vendéget az étteremben. Amint megláttak valakit, lőttek rá – mondta az egyik túlélő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét. A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett, 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós mexikói fővárosban, és a polgári védelem vezetője, Luis Felipe Fuente közlése szerint késő estig országosan 150-re emelkedett a halálos áldozatok száma, de a Milenio tévé legutóbbi híradásában már 204 halálos áldozatról adott hírt.

  • Mérgező bogarat evett fogadásból

    Mérgező bogarat evett fogadásból

    Ezen túl kétszer is meggondolja, hogy miben fogad az az amerikai katona, aki vakmerőségből megevett egy bogarat. Ezzel még nem is lenne semmi probléma, hiszen a legtöbb ízeltlábú kitűnő fehérjeforrás, ám akad közöttük néhány olyan egyed is, ami súlyos mérgezést okozhatnak.