2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Vidal: Ronaldo egy igazi okostojás

Cristiano Ronaldo hiába nyert meg szinte mindent az elmúlt idényben, Arturo Vidal, a Bayern München chilei futballistája számára a Real Madrid portugál csillaga csak egy okostóni.

/Fotó: EPA/SERGEI ILNITSKY

Pikáns ízt kölcsönöz a ma esti Portugália–Chile Konföderácis Kupa-elődöntőnek Arturo Vidal Cristiano Ronaldo elleni magánháborúja.


Először találkoznak azóta, hogy az áprilisi Real Madrid–Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján farkasszemet néztek egymással, a meccs végén Kassai Viktor játékvezető a 84. percben – második sárga lapja után – kiállította a sokat szabálytalankodó chileit. Ronaldo eddig két gólt szerzett a tornán, ám ettől még nincs elragadtatva Vidal. Sőt!

– Számomra nem is létezik Cristiano, aki folyton-folyvást az okostojás szerepében tetszeleg – jelentette ki a Copa America-győztes Chile egyik legjobbja. Szerinte csapata keresztül fog gázolni az Európa-bajnok portugálokon, és a szombati fináléban Németországgal találkozik majd. – Mondtam is bayernes csapattársamnak, Joshua Kimmichnek, hogy a döntőben újra találkozunk.

Vidal és Kimmich a Konföderációs Kupa csoportmeccsén már játszott egymás ellen, akkor 1-1-es döntetlen született. Igaz, az újabb randevúhoz előbb a németeknek meg kell(ene) verniük Mexikót.

Mindenesetre az „okostojás” CR7 egyelőre nem kommentálta Vidal sommás véleményét. Lehet, hogy inkább a pályán ad választ ma este.

/Fotó: EPA/GEORGI LICOVSKI

 

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).